Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Werk gedaan krijgen

Afleidingen de baas in zes stappen

22-02-2016

Omdat we veel vragen vanuit de cursus timemanagement kregen, geven we nog een aantal aanvullingen en een helder stappenplan om afleidingen écht de baas te zijn.

Mensen zijn net muizen!

15-02-2016

Het liefst lopen ze de vertrouwde route. Herken je het wanneer jij een goed voornemen in praktijk wilt brengen dat dit vaak niet meevalt? practische tips in deze blog

Bespaar tijd met snellezen: 8 tips

1-02-2016

Snellezen is wat anders dan snel lezen. Want met snellezen kun je veel informatie in korte tijd doornemen zodanig dat je het ook nog begrijpt. Weten hoe snellezen werkt? In deze blog 8 tips.

Meer rust in je hoofd? 5 praktische tips

25-01-2016

In onze uitgebreide blog van deze week geven we jou graag 5 praktische tips voor meer rust in je hoofd. Wel zo effectief.

Van doelen naar dromen

18-01-2016

In deze blog wordt ingegaan op dromen in plaats van doelen. Of doelen die gebaseerd zijn op dromen. Wat maakt succes?

Waarom is beslissen zo belangrijk?

11-01-2016

Iedereen doet het dagelijks, het nemen van beslissingen! Soms kleine en soms grote. Het nemen van beslissingen vindt het merendeel van de mensen echter ook vaak lastig. Waarom en hoe kun je hier mee omgaan?

De top 5 tips om je goede voornemens (doelen) te realiseren

4-01-2016

Het nieuwe jaar is begonnen. Mooi moment voor goede voornemens. Of persoonlijke doelen als dat woord je beter bevalt.

Ze gunnen je meer dan jij denkt! Gun jij het je zelf ook?

30-12-2015

Heerlijke tijd de kerst- en nieuwjaarsperiode. Fijn het jaar afronden en zakelijk en privé de balans opmaken. Zeker wanneer het jaar goed verlopen is en de resultaten positief zijn, een hele fijne bezigheid.

Is de kerstboom effectief?

28-12-2015

In het bedrijfsleven wordt het organogram ook wel als kerstboom gezien. Althans bij sommige bedrijven. Een bestuurder. Daaronder managers. Daaronder teamleiders. En daaronder de medewerkers. Is deze structuur herkenbaar? Lees dan vooral verder.

Verwachting managen? Echt effectief!

21-12-2015

Er is al veel geschreven over werken vanuit de gewenste uitkomst. Omgaan met afleidingen. Sturen van onderbrekingen. Omgaan met verwachtingen komt echter in het lijstje vaak niét voor.

Snelle stappen in Outlook

14-12-2015

Veel deelnemers van onze cursus timemanagement willen meer tijd voor belangrijke zaken. Meer grip en werken vanuit echt overzicht. Bekijk hier een simpele tip om hier de eerste stap in te nemen.

Maak werk van je bedrijfsgezondheid!

7-12-2015

Zitten is het nieuwe roken, van worst krijg je darmkanker en supermarkt experimenteert met gezonde kassa. Zo maar wat recente koppen van nieuwssites en dagbladen. Lees hier hoe je werk maakt van bedrijfsgezondheid

Ons gedrag als effectiviteitsboost!

30-11-2015

Hoe kan het toch zijn dat er zoveel verschil is tussen personen? En wat kunnen we doen om meer invloed te krijgen op iemand anders? En dus effectiever te worden?

Al je taken binnen projecten keurig in beeld

23-11-2015

Hoe krijg ik overzicht over alles in mijn werk? Dat is een veelgestelde vraag door deelnemers tijdens onze cursus timemanagement. Lees hier een tip voor grip op je projecten.

Echt effectief werken? Werk vanuit de gewenste uitkomst!

16-11-2015

Heb je wel eens het gevoel de hele dag achter de feiten aan te lopen? De waan van de dag te laten regeren? Te druk te zijn met te veel dingen? Dan kan deze blog je echt helpen.

Wekelijks Onderhoud

9-11-2015

Mag ik deze week een uurtje van je tijd lenen? Je krijgt er een voldaan gevoel en extra productiviteit voor terug. En oh ja, dat uurtje verdien je dubbel en dwars terug. Deal?