Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Prioriteiten stellen – vervolg mini-cursus

Je komt op je werk. Je hebt een uitgebreide takenlijst. En je hebt je belangrijkste doelen helder voor ogen. Hoe krijg je jouw prioriteiten nu makkelijk gedaan?

Bewust en zichtbare focus op dat wat belangrijk is

Pak je takenlijst erbij. En pak een markeerstift. Doorloop je taken en arceer de acties die het meest bijdragen aan het realiseren van jouw Top 3 doelen. Jouw prioriteiten krijgen een kleurtje.

Valkuil | je beoordeelt wat urgent is of in tijd het eerste zou moeten. Je laat je leiden door tijd in plaats van belangrijkheid. Houd je focus met arceren op de activiteiten die het meest belangrijk zijn (en deze zijn niet perse het meest urgent).

TIP | weet je niet goed welke activiteiten het meest belangrijk zijn? Vraag jezelf dan af wat je deze week graag écht gerealiseerd wilt hebben. Nog steeds lastig? Vraag je leidinggevende wat hij/zij vanuit al jouw taken van jou verwacht.

Waarom doen we deze manier van prioriteiten stellen?
Om jezelf met aandacht te focussen op dat wat belangrijk is. Je gaat merken dat je de gearceerde acties eerder en makkelijker voorrang zult geven als je hier bewust aandacht aan hebt gegeven en een kleurtje. Mogelijk dat je er niet direct mee begint, maar ergens in de werkweek krijg je ze toch gedaan. Zo werkt dat! Simpele methode! Maximaal effect!  

Wil je meer leren over prioriteiten stellen? Kijk dan uit naar het volgende blog. Deel 3 van deze minicursus vind je hier.
Of neem contact met Het Effectieve Werken op: 088-2580 100

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer