Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100

Teamprestaties verhogen voor meer succes

Teamprestaties zijn belangrijk voor het bedrijf, op meerdere manieren. Productiebedrijven hebben effectieve teams nodig om het productieproces zo efficient mogelijk te laten verlopen. Er zijn teams nodig die alles in goede banen leiden en er zijn effectieve teams nodig om de klanten te woord te staan. In deze online tijd is er voor veel bedrijven bijvoorbeeld een goed webcare team nodig. Dit team kan de klanttevredenheid verhogen en zo voor meer succes zorgen. Het Effectieve Werken legt uit waarom een effectief webcare team zo belangrijk is.

 

Een webcare team kan alles goedmaken

We moeten eerlijk zijn. Niet ieder bedrijf levert de beste service aan klanten. Er zijn ook bedrijven die een matige service leveren, maar die ervoor zorgen dat consumenten dit vergeten door een sterk webcare team in te zetten. Een goed voorbeeld hiervan vind je in onderstaande video, een fragment uit een radio-uitzending waarin de service van een bank onder de loep wordt genomen. Dit maakt duidelijk dat de kracht van een goed webcare team tegenwoordig groter is dan de kracht van andere serviceteams. Het webcare team kan goedmaken waar het op andere servicepunten aan schort.

 

 

Goede teamprestaties voor online succes

De teamprestaties zijn niet alleen bepalend voor wat er in het bedrijf gebeurt, maar ook voor wat er op internet gebeurt. Driekwart van de consumenten van nu bekijkt eerst online reviews voordat er besloten wordt met een bedrijf in zee te gaan of niet. Tevreden klanten, die te maken hebben gehad met een effectief team dat zich inzet voor de klant, zorgen voor positieve reviews die weer kunnen leiden tot meer verkopen en dus meer succes. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat voor reviews er online komen te staan als je als bedrijf niet zorgt voor een goed georganiseerd team voor het klantcontact. Bedrijven moeten prioriteiten stellen en het optimaliseren van de teamprestaties van teams die zich met de klanten bemoeien moet bovenaan de lijst staan.

 

Tip 1: Een effectief team bouwen

De teamprestaties verhogen begint met het zorgen van een effectief team. Wanneer een team bestaat uit teamleden die elkaar niet aanvullen en niets met elkaar gemeen hebben, dan zullen de prestaties niet beter dan matig worden. Eerder hebben wij je laten zien wat een team nodig heeft om echt goed te presteren aan de hand van 5 sleuteldynamica. Neem deze nog eens door en start met het (her)bouwen van je team.

 

Tip 2: Laat teamleden effectief samenwerken

Binnen een webcare team is het vaak zo geregeld dat één teamlid verantwoordelijk is voor het contact met één klant. Ieder teamlid krijgt eigen klanten te spreken. Dit betekent niet dat het team niet als één geheel hoeft te functioneren. Integendeel! Voor optimale teamprestaties is effectief samenwerken van essentieel belang. Zorg ervoor dat de teamleden goed met elkaar overleggen, dan zij zich veilig voelen bij elkaar en dat alle relevante zaken worden besproken. Een beter gevoel binnen een team zorgt ook voor een betere communicatie naar buiten toe, dus naar je klanten.

 

Tip 3: Blijf meten binnen je team

Wie de teamprestaties wil verhogen moet weten waar de basis ligt. Het is belangrijk om te blijven meten hoe een team presteert. De teamprestaties kunnen hoog liggen wanneer deze eens worden getest, maar kunnen vervolgens afzakken omdat er geen controle meer is. Wil je de teamprestaties verbeteren, dan moet je blijven stimuleren én meten. Om met een cliché te spreken: meten is weten.

 

Tip:

Meer succes op je werk? Volg onze cursus time management.

> Meer weten?

Haal het maximale uit je team

Ieder team binnen een bedrijf heeft een belangrijke functie, of het nu gaat om een webcare team of bijvoorbeeld een team binnen het productieproces. Ieder team moet optimale teamprestaties laten zien om het bedrijf te leiden op de weg naar succes. Wil jij meer effectiviteit binnen je team realiseren? Dan kunnen wij je helpen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Wat productieve mensen gemeen hebben – 9 tips

13-03-2017

Productieve mensen hebben een doel, weten waar hun prioriteiten liggen en focussen zich op de belangrijkste taken. 9 tips hoe ook jij een stuk productiever kunt worden dan je denkt.

Lees meer

Weersta iedere verleiding met deze vijf technieken

30-01-2017

Het lijkt het wel of je opgeslorpt wordt door ad hoc vragen, nutteloze verzoeken en mails. Aan belangrijke dingen kom je niet toe. Pas als iedereen weg is. Maar ja, dan is de dag alweer bijna voorbij. Herkenbaar?

Lees meer