Brian Tracey

Brian Tracey is geboren op 5 januari 1944 in Canada. Hij is auteur van meer dan 70 boeken die in meer dan 12 talen zijn uitgebracht. Hij is oprichter van Brian Tracey International, een bedrijf dat zich wereldwijd richt op begeleiding en consultancy op het gebied van onder andere zelfinzicht, leiderschap, strategie en doelen stellen. Brian Stacey staat bekend als één van de beste sprekers en trainers ter wereld op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Brian Stacey heeft zich als doel gesteld om mensen te helpen met het behalen van hun persoonlijke en professionele doelen. Sneller en makkelijker! Zijn gedachtegoed is om mensen snel en praktisch te helpen met hun doelen te bereiken. Binnen het effectieve werken is zijn meest bekende werk “Eat that frog”

Eat that frog

Wat is er erger dan de dag beginnen met het opeten van een levende kikker? Eat that frog is een methodiek en middel om uitstelgedrag aan te pakken. Goed voor je timemanagement. Het beschrijft heel concreet hoe je productiever kunt zijn door uitstelgedrag aan te pakken. Het zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt, meer voldoening voelt en meer energie tijdens je werkdag ervaart. Lastige zaken die nog niet zijn afgerond houden je bewust of onbewust bezig. Zaken die in je hoofd zitten leiden je af. Dat gaat ten koste van je focus.

 

Het effectieve werken en Brian Tracey

In de cursus time management komt de Eat that Frog methodiek aan de orde bij effectieve technieken om uitstelgedrag tegen te gaan. Een basisonderdeel van de training is dat deelnemers gevraagd wordt hun functiedoelen scherp te stellen. Vervolgens worden ze gevraagd om concrete activiteiten te duiden, die direct bijdragen aan deze resultaten. Deze activiteiten worden in het kader van effectief werken – initiatieven genoemd (invalshoek 1 – de juiste dingen doen). Brian Tracey beschrijft in zijn boek, dat grote en belangrijke initiatieven vaak “the bigest frogs” zijn. The bigest frogs zijn grote belangrijke taken, die je niet even tussendoor kunt doen. Maar die wel direct en sterk bijdragen aan het behalen van de functie-doelen. Deze taken worden vaak uitgesteld in de waan van de dag en omdat mensen er tegen opzien om te beginnen aan zo’n grote taak.

Tijdens de invalshoek - 100% overzicht over je werk, staat -rust in je hoofd- centraal. Deelnemers krijgen een methodiek aangereikt , die in een aantal heldere stappen helpt om echt rust in het hoofd te ervaren. Bij het effectieve werken komt Eat that frog terug bij het beslissen en organiseren. Tijdens deze stap gaan we samen met deelnemers praktische oefeningen doen om beter de juiste beslissingen te nemen. Ook de juiste beslissingen om uitstelgedrag te verminderen.

In de cursus time management wordt aandacht besteed aan een effectieve manier van omgaan met je dag- en weekplanning. Jij pakt de regie over je eigen tijd. Waardoor jij je doelen behaalt, je taken gedaan krijgt, je deadlines haalt en projecten afrondt op een relaxte manier. En met behoud van flexibiliteit. Uitstelgedrag wordt opgepakt door handig gebruik te maken van je agenda. Hoe bewuster de keuzes die gemaakt worden, hoe groter de kans dat uitstelgedrag geen kans meer krijgt.

Boeken en filmtips

Eat that frog – Brian Stacey

Eat that frog

In de film wordt naast uitleg over de kikker ook stilgestaan bij A B C D en E taken, met als doel focus en vergroten van je discipline.