Deze 4 type collega’s hebben last van uitstelgedrag

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten teamleden. Je herkent ze vast. De gedreven collega, de enthousiasteling of de deadline-junkey. Wie heeft het meeste last van uitstelgedrag?.

Lees meer
Brief van een cursist

Ervaringen van klanten zijn super belangrijk, zoals je weet. Met een mooie term heet dit review marketing of referral marketing. 81 % van kopers online informeert naar ervaringen alvorens tot aankoop over te gaan. 38% van de aankopen wordt door klanten bepaald op basis van online klantervaringen en reviews.

Lees meer
Projecten betrouwbaarder plannen? Timeboxen helpt.

Grote klussen en projecten hebben de neiging veel meer tijd te vragen dan we vooraf inschatten. Soms doordat er onvoorziene tegenvaller zijn. Veel vaker ook doordat we de benodigde tijd voor alle projectactiviteiten onderschatten. Timeboxen is een methode die je kan helpen de betrouwbaarheid van je planning te vergroten. Ik neem je mee.

Lees meer
Werkt Timemanagement wel?

Interessante vraag toch? Werkt zo’n cursus time management wel? Deze blog gaat over deze vraag en het zou mooi zijn wanneer je een helder antwoord op die vraag hebt gekregen na het lezen..

Lees meer
Commitment? Ze beloven ja maar doen vaak nee.

In onze blog van deze week ga ik dieper in op de veel gebruikte term commitment. Wat is commitment? En wat kun jij als teamleider of directe collega concreet zelf doen om aan echt commitment te bouwen. En frustraties en gedoe te voorkomen. Dit beschrijf ik in de vorm van 10 ingrediënten.

Lees meer
Hoe effectief zijn goede voornemens?

Elk jaar komen ze terug: De goede voornemens! En elk jaar komt ook terug dat deze goede voornemens weer weinig kans van slagen hebben. Herkenbaar? Lees hier hoe je goede voornemens wel kans van slagen hebben!

Lees meer
6 routines die in jouw week niet mogen ontbreken.

“Meer regie over mijn tijd en werkdag”. Dat hoor ik veel terug als wens van deelnemers aan onze cursus time management. Best logisch ook. Eigen regie voelt altijd goed. In je werk. En in privé.

Lees meer
Focus op effectief vergaderen – dat is modern timemanagement

De arbeidsproductiviteit in ons land is in 2018 met 0,3 % gestegen. Een minimale stijging. De stijging komt vooral doordat we met z’n allen meer werken. Méér banen en méér uren. We werken vooral meer, niet slimmer!

Lees meer
Laad jij voldoende op?

Heb jij het gevoel dat je te hard werkt? Meerdere onderzoeken tonen aan dat je niet te hard werkt, maar dat we te weinig opladen. Lees hier alles over in deze blog!

Lees meer
Gratis gastcolleges time management speciaal voor studenten

Stress en burn-out speelt enorm bij studenten en is de laatste tijd vaak in het nieuws. Dat kinderen, scholieren en studenten met zoveel stress kampen is een groot probleem.

Lees meer
5 tips voor een goede timemanagement start in 2020

In dit blog geven wij je graag 5 timemanagement tips. Praktische tips om 2019 goed af te ronden. En tips om 2020 goed te starten Timemanagement tips om jouw effectiviteit te versterken.

Lees meer
Projectmatig werk? Start met het einde. En met je bedenkingen.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat ongeveer 80% van de projecten niet binnen de tijd, kwaliteit of budget worden gehaald. 80%?! Best schrikken toch? Lees hier hoe je dit kunt voorkomen!

Lees meer