Effectief in de hitte!

Het is enorm warm in Nederland. In deze blog geven we een aantal tips om het hoofd koel te houden en zelfs met de hoogste temperaturen effectief te zijn.

Lees meer
Heb je het nog naar je zin op het werk?

Vakantie is een tijd van ontspanning en vaak ook nemen we dan de tijd om ons leven te overdenken. In deze blog neem ik je mee naar ons limbische brein, dat tijdens een vakantie veel wordt gebruikt.

Lees meer
Een voldaan gevoel over jouw (werk)dag. Zo fix je dat!

Wanneer heb jij een goed gevoel over jouw (werk)dag? En lukt je dat iedere dag? In deze blog neem ik je mee in een aanpak om jouw dag vaker met een goed en tevreden gevoel af te sluiten.

Lees meer
Gemeentelijk Salaris team optimaal effectief, flexibel en uitwisselbaar

In deze blog beschrijven we praktische tips in volgorde van de stappen en experimenten die het team zet en uitvoert. Als inspiratie voor teams, teamleden en teamleiders die ook een stap voorwaarts willen maken met hun eigen team.

Lees meer
Hoe effectief zijn we zelf?

Hoe ga je om met de economische gevolgen van corona? Hoe effectief, flexibel en doelgericht is je organisatie? Daarover gaat deze blog.

Lees meer
De grens tussen werk en privé verwatert – 5 tips

De grens tussen werk en privé verwatert steeds meer. Herken jij dat? In deze blog lees je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

Lees meer
Effectief managen nieuwe stijl

In deze blog lees je onze visie op de nieuwe stijl van managen. Daarnaast beschrijven we een aantal praktische tips voor de effectieve manager nieuwe stijl.

Lees meer
Werkdruk binnen het voortgezet onderwijs

In deze blog lees je onze visie op de oorzaken van werkdruk beleving binnen het voortgezet onderwijs en MBO. Daarnaast beschrijven we een aantal praktische tips voor docenten.

Lees meer
De werking van ons brein en timemanagement

Deze blog bevat interessante wetenswaardigheden over ons brein, in combinatie met timemanagement. Hoe werkt ons brein? En waarom kunnen we soms dingen wel of niet? Je leest hieronder.

Lees meer
Doel-denken, altijd effectief!

We willen perspectief! Volgens mij een veelgehoorde kreet in de huidige tijd. Zelfs wanneer dit perspectief minder positief is, is de wens om in elk geval duidelijkheid te hebben groter dan een mogelijk positiever scenario met onzekerheid. Hoe kun je voor jezelf deze gedachte versterken en praktisch maken? Daar gaat deze blog over.

Lees meer
Effectief werken IN en NA het tijdelijk abnormaal

Voor iedereen die nog zoekende is hoe het werk ideaal in te delen in deze gekke tijd. Deze blog geeft heldere tips over werken in andere tijden.

Lees meer
Dé 130 timemanagement tips - Alles wat je ooit wilde weten over timemanagement

Er zijn vele definities van timemanagement en de basis is, het optimaal besteden van je tijd. Effectief werken, efficiënt werken, slim werken, doordacht werken, handig werken, procesmatig werken. Allemaal termen die slaan op optimale tijdsbesteding.

Lees meer