Hoe deel ik mijn taken overzichtelijk in?

Elke effectieve oplossing in deze serie van effectieve vragen blijft voor ons een middel naar een hoger liggend doel. In dit geval is de achterliggende vraag het optimaliseren van je takenlijst zodat je er nog sneller aan went en werkt vanuit 1 helder overzicht. Een mooie indeling van taken geeft een nog beter gevoel van overzicht. Bij deze indeling is geen rekening gehouden met de indeling en het maken van categorieën, het gaat alleen op de indeling.

Een handige en overzichtelijke takenindeling maak je zo!

Stap 1. Open Outlook en ga naar taken
Dit doe je door links onderin op taken of het taakicoontje te klikken.

Stap 2. Ga op taken staan en zet taken op actief
Niet op takenlijst, deze geeft namelijk een weergave van alles, dus ook gemarkeerde mailtjes. Volgens bijgaande afbeelding kun je de taken op actief zetten. Klik op weergave wijzigen en selecteer actief.

Stap 3. Maak overzicht door te selecteren op een veld
Selecteer een veld, bijvoorbeeld vervaldatum, waarop je wilt selecteren. Ga met de muis staan dit veld, en klik op de rechtermuistoets.

Stap 4. Verwijder overbodige velden
Als laatste kun je er voor kiezen om overbodige velden te verwijderen, dan is het overzicht compleet.
Ga met je muis op het veld staan dat je wil verwijderen. Klik, en sleep het vak simpelweg naar de zijkant. Het veld is nu verdwenen. Stel je wilt een veld toevoegen, dan kan dit door de veldkiezer weer te activeren. Klik hiervoor op de bovenste balk en druk op de rechter muistoets. Nu zie je de veldkiezer staan. Selecteer welk veld je wilt invoegen en met eenzelfde sleepbeweging voeg je velden toe.