088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Hoe kan ik e-mail nieuwsbrieven automatisch doorsturen naar een aparte email-map?

Wanneer je dagelijks of vaak nieuwsbrieven via email ontvangt, kun je Outlook de opdracht geven om deze mails direct in een aparte map te zetten. Het voordeel ervan is dat je inbox overzichtelijk wordt met mails die echt jouw directe aandacht vragen.

Hoe stel je de “Nieuwsbrieven” regel in?

Als jij de regel wilt instellen, doorloop dan de volgende stappen. Dan komt het helemaal goed.

Stap 1

Maak een emailmap “Nieuwsbrieven” of “Vakkennis” aan in je emailprogramma van Outlook. Ga op de nieuwen map staan met je rechtermuisknop en kies voor In Favorieten Weergeven. Zo staat de map goed zichtbaar bovenaan.

Stap 2

Ga in je navigatiebalk naar Regels (ongeveer in het midden van de balk). Klik op Regels en kies voor Regels en Waarschuwingen beheren.

Stap 3

Kies voor Nieuwe Regel en kies vervolgens in de wizard Regels voor toepassen op regels die ik ontvang erop te klikken. Klik op volgend.

Stap 4

Kies vervolgens in het scherm welke voorwaarden wilt u controleren voor met specifieke tekst in het onderwerp . Ook kun je kiezen voor met specifieke tekst in adres van de afzender . Voer bij specifieke tekst respectievelijk het onderwerp van de nieuwsbrief of het emailadres van de afzender in. Klik vervolgens op Volgend

Stap 5

In het scherm Wat wilt u met de berichten doen? Kies voor verplaats het bericht naar naam map. Klik bij stap 2 onder in het scherm op naam map en blader en zoek de map Nieuwsbrief of Vakkennis map. Klik de map aan en klik op Voltooien en klik nog 2 x op OK.

Je bent nu klaar met instellen. Het is handig om te testen of de regel goed werkt.

Stuur een nieuwe e-mail aan jezelf en met de betreffende nieuwsbrief tekst in het onderwerp of vraag een collega jou een mail te sturen met het specifieke onderwerp. Ook kun je natuurlijk wachten tot je een nieuwe nieuwsbrief hebt gekregen.