088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Hoe kan ik notificaties social media automatisch doorsturen naar een email-map?

Wanneer je lekker actief bent op social media, zoals Twitter, Facebook, Instagram en Linkedin, ontvang je regelmatig notificaties en updates. Uiteraard is het mogelijk om deze meldingen uit te zetten via instellingen bij deze apps. Ook kun je Outlook de opdracht geven om deze mails direct in een aparte map te zetten. Het voordeel hiervan is dat je inbox overzichtelijk wordt met mails die echt jouw directe aandacht vragen.

Hoe stel je de “social media” regel in?

Als jij de regel wilt instellen, doorloop dan de volgende stappen.

Stap 1

Maak een emailmap “Social media” of specifiek “Linkedin” aan in je emailprogramma van Outlook. Je kunt ook kiezen voor een bestaande map bv verwijderde items.

Stap 2

Ga in je navigatiebalk naar Regels (ongeveer in het midden van de balk). Klik op Regels en kies voor Regels en Waarschuwingen beheren.

Stap 3

Kies voor Nieuwe Regel en kies vervolgens in de wizard Regels voor toepassen op regels die ik ontvang erop te klikken. Klik op volgend.

Stap 4

Kies vervolgens in het scherm welke voorwaarden wilt u controleren voor met specifieke tekst in het onderwerp . Ook kun je kiezen voor met specifieke tekst in adres van de afzender. Voer bij specifieke tekst respectievelijk het onderwerp of het emailadres van de afzender in (bv info@twitter.com) Klik vervolgens op Volgend

Stap 5

In het scherm Wat wilt u met de berichten doen? Kies voor verplaats het bericht naar naam map. Klik bij stap 2 onder in het scherm op naam map en blader en zoek de map Social Media of Linkedin map. Klik de map aan en klik op Voltooien en klik nog 2 x op OK.

Zo je bent nu klaar met instellen. Het is handig om te testen of de regel goed werkt.

Stuur een nieuwe e-mail aan jezelf met het social media onderwerp of vraag een collega zichzelf een mail te sturen met het specifieke onderwerp. Ook kun je natuurlijk wachten tot je een nieuwe notificaties krijgt in de juiste map. Kijk of het goed werkt!