Hoe pas ik mijn schermkleur aan in Outlook?

Elke effectieve oplossing in deze serie van effectieve vragen blijft voor ons een middel naar een hoger liggend doel. In dit geval is de achterliggende vraag het vasthouden van rust en focus. Door je scherm op een grijstint of zwart te zetten ontstaat rust en daarmee betere en langere concentratie.

Zo verander je de kleur van je outlook scherm

Bij Het Effectieve Werken houden we het graag praktisch. Tijdens onze training Time Management vernemen we vaak dat goed kunnen focussen voortdurend aandacht nodig heeft. Vandaar deze blog om een hele praktische stap te maken: Zet je Outlook scherm, en daarmee de rest van je officeprogramma’s op Zwart of grijstint.

Stap voor stap naar een rustiger scherm:

Stap 1. Open outlook

Stap 2. Ga naar bestand en dan naar opties

Stap 3. Blijf op algemeen en ga naar offiece thema (zie afbeelding)

Vul je gewenste kleur in en op al je office programma’s zal de kleur veranderen.

Kleine laatste tip: Het duurt even voordat je aan de grijstint of zwart gewend bent. Na een tijdje wil je niet meer anders en merk je bij het terugzetten pas het verschil.