088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Hoe zorg ik dat e-mails waarin ik in de CC sta in een aparte email-map binnenkomen?

Wanneer je een CC regel maakt in Outlook geef je Outlook de opdracht om emails waar jij in de cc staat direct in een aparte map te zetten. Het voordeel hiervan is dat je inbox kleiner wordt doordat hier alleen emails in staan die echt aan jou gericht zijn.

Hoe stel je de “CC regel” in?

Als jij de CC regel wilt instellen, doorloop dan de volgende stappen.
Dan komt het helemaal goed.

Stap1

Maak een emailmap “CC map” aan in je Outlook-email.
Ga op de nieuwe map staan, klik rechtermuisknop en kies voor In Favorieten Weergeven. Zo staat de map goed zichtbaar bovenaan.

Stap 2

Ga in je navigatiebalk naar Start en kies Regels (ongeveer in het midden van de balk). Klik op Regels en Waarschuwingen beheren.

Stap 3

Kies voor Nieuwe Regel en kies vervolgens in de wizard Regels voor toepassen op regels die ik ontvang door erop te klikken. Klik op volgend.

Stap 4

Kies vervolgens in het scherm welke voorwaarden wilt u controleren voor met mijn naam in het vak CC. Klik vervolgens op Volgend.

Stap 5

In het scherm Wat wilt u met de berichten doen?
Kies voor verplaats het bericht naar naam map. Klik bij stap 2 onder in het scherm op naam map en blader en zoek de map CC-map. Klik de CC-map aan en klik op Voltooien en klik nog 2 keer op OK.

Je bent nu klaar met instellen. Het is handig om te testen of de regel goed werkt.

Stuur een nieuwe e-mail aan jezelf en met jezelf ook in de cc of vraag een collega zichzelf een mail te sturen met jou in de cc. Kijk of het goed werkt!