088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Hoe zorg ik dat emails van een bepaalde persoon extra opvallen?

Outlook biedt jou de mogelijkheid om emails die van een bepaalde persoon komen extra op te laten vallen door deze een kleur mee te geven. Hierdoor krijgen ze extra aandacht in je mailbox. Dit heeft als voordeel dat de email van een bepaald persoon (jouw manager, een specifieke collega, klant of leverancier) extra opvalt en dus gemakkelijker te onderscheiden is van alle andere email die je krijgt.

Hoe stel je in dat alle emails van Henk de Wit rood worden?

Hieronder de stapjes in Outlook 2016

1. Ga naar je email-scherm
  2. Kies in het bovenmenu BEELD
  3. Dan WEERGAVE INSTELLINGEN
  4. Vervolgens VOORWAARDELIJKE OPMAAK
  5. Maak hier een nieuwe regel door voor TOEVOEGEN te kiezen
  6. Geef jouw nieuwe regel een naam
  7. Kies daarna onder LETTERTYPE: een lettertype, kleur en puntgrootte
  8. Klik OK
  9. Klik op VOORWAARDE

10. Typ in het veld VAN de exacte naam Henk de Wit

11. Klik OK

Op dezelfde manier kun je ook kiezen om emails met een bepaald onderwerp of bepaald woord in de tekst zoals bijvoorbeeld een bepaald project, plaats, leveranciersnaam, productgroep extra op te laten vallen. Experimenteer maar eens met een aantal regels en ervaar welke jij wel of niet fijn vindt.