Wat is wekelijks onderhoud?

Wekelijk onderhoud is een activiteit waarin je reflecteert en plant en is onderdeel van een denk – beslis en werkmethodiek. Aan het einde van de week , bij voorkeur op je laatste werkdag doorloop je een 4 praktische stappen en 2 persoonlijke stappen in het kader van groei;

  1. Je beslist en organiseert de mails in je inbox, voicemails, aantekeningen, memo’s en post.
  2. Je blikt terug op de week door de dagen je agenda te bekijken - Wat heb ik gedaan? En zijn er nog open eindjes? Zo rond je de week officieel af.
  3. Je blikt vooruit op de volgende week door de dagen te bekijken. Wat wil ik bereiken? Heb ik alles hiervoor ? Kan mijn planning ? Besteed ik voldoende aandacht aan mijn prioriteiten?
  4. Je reflecteert op je projecten – Wat is gedaan? Wat is er nodig om het project goed door te laten lopen?

Persoonlijke stappen

  1. Je reflecteert op je functiedoelen- – wat is mijn impact geweest? Wat heb ik deze week concreet bereikt? Wat wil ik bereiken komende week?
  2. Je reflecteert op je persoonlijke ontwikkeldoelen- wat heb ik bewust gedaan in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeldoelen? Welke concrete stap ben ik komende week van plan te zetten? 

Het effect van wekelijk onderhoud

  • 100% overzicht aan het einde van de week
  • een helder plan voor de komende week
  • rust in het hoofd door een goede afronding van de week
  • meer energie en plezier in het weekend

Persoonlijke doe ik mijn wekelijks onderhoud op zaterdagochtend in alle rust. Het geeft me rust en overzicht. En daarna is het echt weekend.