Werken met snelle stappen?

Elke effectieve oplossing in deze serie van effectieve vragen blijft voor ons een middel naar een hoger liggend doel. In dit geval is de achterliggende vraag hoe je Outlook voor je kunt laten werken. Een lege inbox en je taken op orde geeft rust en overzicht. Snelle stappen kunnen je daar bij helpen.

Wat zijn snelle stappen?

Met snelle stappen ben je in staat om met 1 knop een Email meerdere acties tegelijk te laten doorlopen. Bijvoorbeeld het maken van een taak en tegelijkertijd het opslaan van de mail in je archief.

Snelle stappen in stappen

Stap 1
. Open Outlook en klik bovenin op snelle stappen. Gebruik hiervoor het icoontje rechts onderin (snelle stappen bewerken).

Stap 2. Maak een nieuwe snelle stap

Klik op Nieuw en vervolgens op aangepast. In het scherm dat volgt ben je in staat een nieuwe snelle stap te maken.

• Benoem de snelle stap
  • Bewerk de stappen welke de mail moet doorlopen
  • Klik op voltooien en daarna op OK en de stap is voltooid

Stap 3. Oefenen met het maken van een taak in snelle stappen

In bijgaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een taak maakt met een snelle stap en hoe je in dezelfde beweging de mail naar het archief brengt.

Succes met het in de praktijk brengen.