Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Een andere kijk op time management

Stel dat jij je nergens druk over hoeft te maken?

Hoe klinkt dat? Het klonk mij in ieder geval als muziek in de oren. Daarom heb ik mij ingeschreven voor een presentatie hierover van Paul Smit. Paul is filosoof en cabaretier en vandaag de dag een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij combineert humor en inhoud en speelt in op de processen die binnen een organisatie spelen. En ik was erbij!

Met enorm veel plezier heb ik geluisterd naar de presentatie over non-dualiteit van Paul Smit. De snelheid, gevatheid, herkenbaarheid en dosis humor vond ik ontzettend leuk. De inhoud bijzonder inspirerend: een (ander) inzicht om geen (of minder) stress te hoeven ervaren. Lees deze korte samenvatting en doe er je voordeel mee….

Waarom stress

Dat komt door ons piekeren. Veel mensen leven met piekerverstand (herkenbaar J). Dat zijn een soort 'Muppets' in je hoofd die constant bezig zijn met kwebbelen, oordelen, verzet, problemen. Zij reageren op iedere situatie vanuit angst, en voeden voortdurend onze twijfel over hoe het leven zou moeten zijn, met veel stress als gevolg.

Er is alleen bewustzijn: wie ben jij?

Non-dualiteit laat zien dat wanneer ons piekerverstand en onze controlezucht verminderen, ons leven natuurlijker, spontaner, creatiever en moeiteloos wordt. Veel mensen denken dat ze een individu zijn met een vrije wil, dat ze het leven moeten controleren en de juiste keuzes moeten zien te maken. De nondualiteit zet deze zienswijze volledig op z'n kop. Zowel onze vrije wil als onze individualiteit zijn denkbeeldig. Non-dualiteit, ofwel a-dvaita, betekent geen-twee. Alles is één bewustzijn en dit ene bewustzijn (dat wij zijn) speelt hier in het universum een spel en bestuurt daarbij alles, het water, de planten en bomen, de dieren en ook de mensen.”

Gezien het feit dat onze cursus time management juist gaat over keuzes maken. Juist gaat over ‘in controle’ komen, zijn en blijven is dit voor mij een intrigerende (andere) wereld. Misschien voor jou ook? Laat je ook verrassen en kijk eens op de website: www.nondualiteit.nu. Een oplossing vanuit een andere invalshoek voor minder stress en meer rust.

En zoek je een hele praktische aanpak om werkdruk aan te pakken? Dan ben je nog steeds bij ons van harte welkom. Want dat is wat wij doen in onze cursus time management. Bel ons gerust: 088 – 2580 100.

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer