Effectief trainen en reinforcement: waarom eigenlijk?

31 januari 2019

Effectief trainen en reinforcement horen bij elkaar, als peper en zout, maar waarom is dat eigenlijk? Kun je dan niet effectief trainen zonder reinforcement? In de basis kan het wel, maar het resultaat van de training laat te wensen over. We hebben namelijk te maken met de zogenaamde vergeetcurve, ook wel de Ebbinghaus Forgetting Curve, waarover je meer te weten komt in onderstaande video.

 

 

Wat is reinforcement eigenlijk?

Reinforcement is dus belangrijk, maar wat is reinforcement nu precies? Makkelijk uitgelegd is dit het opnieuw kracht geven aan hetgeen dat is aangeleerd tijdens de training. Je kunt het ook uitleggen als een terugkerende herhaling van de training en ook de term ‘follow-up’ wordt veel gebruikt. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: de belangrijkste boodschappen van de training worden door middel van reinforcement opnieuw onder de aandacht gebracht.

 

Effectief trainen en reinforcement: onze 3 methoden

Wij vinden de combinatie van effectief trainen en reinforcement heel belangrijk. Kom je bij ons één van onze trainingen volgen, alleen of met een heel team, dan kun je rekenen op een goede follow-up voor de duur van maar liefst 4 maanden. In deze periode spreken wij 3 methoden aan om ervoor te zorgen dat de training een optimaal effect heeft, en houdt!

 

1. De wekelijkse coachingsmail

Een effectieve training om je effectiviteit te optimaliseren.. Klinkt leuk, toch? Die effectiviteit komt alleen niet aanwaaien. De vergeetcurve van Ebbinghaus geeft aan dat je binnen een week na de training al bijna de helft bent vergeten van wat je geleerd hebt. Na een half jaar is bijna al het aangeleerde uit je geheugen weggepoetst.. Niet zo effectief! Dat kan gelukkig ook anders! Tijdens een effectieve training ga jij je effectiviteit ontwikkelen vanuit 6 verschillende invalshoeken. Vervolgens spreken we deze invalshoeken aan in onze wekelijkse coachingmailtjes. Zo behaal je een optimaal resultaat.

 

2. Een ruime e-coaching periode

E-coaching is natuurlijk helemaal ‘hip’ tegenwoordig. Het is niet meer nodig om wekelijks langs een trainer te gaan voor een opfrissertje. Het kan allemaal makkelijk online. Dat kán, maar het wordt niet altijd aangeboden. Wij doen dit natuurlijk wel. De trainer reserveert een periode van 18 weken waarin er steeds proactief contact wordt opgenomen met jou. De trainer wil niet alleen weten hoe het met je gaat en welke verbeteringen je merkt, maar vooral ook tegen welke obstakels je nog aanloopt. Juist dan kan de trainer je opnieuw op weg helpen.

 

3. Een optimale beschikbaarheid

Tweerichtingsverkeer is belangrijk. Daarom bieden wij jou niet alleen het verkeer naar jou toe, dus in de vorm van de wekelijkse mails en de e-coaching, maar wij zijn ook beschikbaar voor verkeer vanaf jouw kant. Kom je ineens ergens voor te staan waar je niet goed uit komt? Dan kun je ons mailen of gewoon even bellen. Je krijgt direct een antwoord van ons waar jij zeker mee verder kunt.

 

Kies voor effectief trainen en reinforcement

Een training is pas optimaal effectief wanneer er voldoende aandacht is voor reinforcement. Bij Het Effectieve Werken besteden wij veel aandacht aan de combinatie van effectief trainen en reinforcement, of het nu gaat om een 1 op 1 time management training of een teamtraining. Schrijf je in voor een cursus die bij je past of neem eens contact met ons op voor meer informatie en advies.