3 time management vragen die je moet blijven stellen

18 juni 2018

Sommige time management vragen veranderen nooit, maar het antwoord verandert juist voortdurend. Veel mensen vergeten dat werk verandert door de jaren heen, maar als je eens terug kijkt in het verleden, dan zie je dat de zaken vandaag de dag heel anders zijn. Zo hebben we tegenwoordig te maken met flexibel werken, terwijl we daar twintig jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Doordat werk verandert, en vooral de manier van werken verandert, veranderen ook de antwoorden op standaard time management vragen. Toch is het zinvol om sommige time management vragen aan jezelf te blijven stellen om je manier van werken bij te stellen.

 

Time management vragen over tools die je gebruikt

Weet je nog, die tijd waarin we allemaal een beetje verslaafd waren aan het chatten op MSN? Er werden zelfs zakelijke gesprekken gevoerd op MSN! Maar wie gebruikt het nog? MSN is verandert in een nieuwssite en MSN chat, ook wel MSN Messenger is al lang overvleugelt door What’s App. Dit is een mooi voorbeeld van hoe online zaken veranderen. Gebruik jij ook hanidge app’s om je time management te verbeteren? Lees in dat geval de 3 time management vragen die je jezelf minimaal eens per jaar moet stellen.

 

1. Welke nieuwe tool heb ik recentelijk leren gebruiken?

Time management tools komen en gaan. Wat nu fantastisch is om te gebruiken is volgend jaar uit de tijd en sterk verbeterd in de vorm van een nieuwe time management tool. Je kunt gebruik maken van slimme time management apps, maar het blijft belangrijk om altijd verder te kijken naar nieuwe opties. Stel jezelf dus de vraag welke tool je recentelijk hebt leren gebruiken om je time management te verbeteren. Kom je tot de conclusie dat je eigenlijk geen nieuwe tools hebt leren gebruiken? Dan is het goed om direct even op zoektocht te gaan, want de kans is groot dat er inmiddels nieuwe time management tools zijn die veel effectiever zijn dan de hulpmiddelen die je nu gebruikt. Simpel zoeken is ‘app voor …….’ En vul maar in meer focus, uitstelgedrag, concentratie, etc.

 

2. Heb ik de moeite genomen om comfortabel te werken met nieuwe hulpmiddelen?

Ben je wel aan de slag gegaan met een nieuwe time management tool om effectiever te werken? Top! En heb je ook daadwerkelijk de tijd genomen om deze nieuwe tool goed te leren kennen? Ken je bijvoorbeeld alle short codes, alle ‘korte routes’ die het werken nog makkelijker maken? Veel mensen gaan met een nieuwe tool aan de slag, begrijpen in de basis hoe ze ermee om moeten gaan en laten het hierbij. In de meeste gevallen betekent dit dat je nog meer effect uit time management tools kunt halen. Ben je hier nog niet aan toegekomen? Plan deze tijd dan alsnog in, want het kan je in de toekomst veel tijd besparen.

 

3. Heb ik mezelf toegestaan om open te staan voor verandering?

We roesten soms een beetje vast in onze werkwijze. Herkenbaar? Toch is verandering en hier en daar een experimentje, belangrijk om het meeste uit je tijd te kunnen halen. Als je jezelf niet openstelt voor veranderingen in je werkwijze, dan sta je jezelf eigenlijk niet toe om van meer vrije tijd te genieten. Je kunt vrijwel altijd slimmer werken dan je nu doet, eenvoudigweg door veranderingen te maken en experimenten te doen. Zorg ervoor dat je altijd openstaat voor nieuwe manieren en innovaties die jouw time management makkelijker maken. Zoek naar de beste time management tools op dit moment en doe dit over een jaar nog eens. Je zult zien dat de tools niet alleen veranderen, maar vooral ook verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld eens kennis maken met nieuwe time management tools door het bekijken van relevante video’s, zoals onderstaande video.

 

 

Tip:

 

Time management tools zijn als potloden

Het is belangrijk om de bovenstaande 3 time management vragen met regelmaat te stellen aan jezelf. Het zorgt er namelijk voor dat je up to date blijft als het om tijd beheren gaat. Time management tools zijn als potloden. Je moet ze regelmatig slijpen, anders zijn ze niet meer effectief. Scherp de tools die je gebruikt steeds aan om er optimaal voordeel uit te halen. Wil jij ook meer uit je tijd halen en ben je benieuwd hoe jij beter aan de slag kunt met time management? Dan is een time management cursus een goed idee! Wil je eerst meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.