Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100

Tijd besparen met apps? 4 aanraders!

Tijd besparen met apps klinkt voor sommigen wat vreemd in de oren. Is het niet zo dat apps juist tijd kosten? In bepaalde gevallen wel. Apps met spelletjes of social media zorgen inderdaad vaak voor een behoorlijke afleiding van het werk. Toch zijn er ook apps waarmee je tijd kunt besparen op het werk. Dit zijn bijvoorbeeld time management apps en productiviteit apps. Je kunt met deze zakelijke apps tijd besparen op het werk, zodat je minder stress ervaart en meer vrije tijd hebt. Het Effectieve Werken geeft je 5 tips om tijd te besparen met apps.

 

1. De app Any.do

Eén van de meest populaire zakelijke apps die kunnen worden gerekend onder de productiviteit apps is Any.do. Je kunt deze app zien als een complete app die ook alleen als werkplanning app kan functioneren. Er zijn veel functies mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen het gedeelte voor je to-do-lists te gebruiken. Deze zakelijke app is te gebruiken voor al je takenlijsten voor op het werk, maar kan ook in de privésfeer worden gebruikt. Kortom, je kunt er de hele dag je voordeel mee doen.

 

2. De app Forest

Deze zakelijke app is een leuke productiviteit app die je helpt om taken goed en op tijd af te ronden zonder dat jij je smartphone checkt. Dit zorgt natuurlijk voor meer vrije tijd aan het einde van de dag. Met deze app kun je een compleet bos aan gaan leggen. Je plant een boompje en dit boompje groeit als jij aan het doen bent wat je aan het doen zou moeten zijn. Word je afgeleid en ga je ineens iets anders doen op je smartphone? Dan stopt de groei en heb je eenvoudigweg gefaald. Om uiteindelijk een mooi bos te krijgen moet je dus wel focussen op je taken, anders lukt het je nooit. Het klinkt simpel, maar het werkt echt. Er wordt gebruik gemaakt van een timer. Deze staat standaard op steeds 25 minuten focussen, maar dit kan worden aangepast.

 

3. De app Slack

De app Slack durven we zeker weg te geven als één van de beste time management tips op dit gebied. Waarom? Omdat deze app werkt voor een heel team! Dit is het geval als je dat wilt natuurlijk. Je kunt de app ook alleen voor jezelf gebruiken. Het doel van deze zakelijke apps is om bij te dragen aan een effectief mailmanagement en een goede onderlinge communicatie. De app maakt binnen een bedrijf eigenlijk een combinatie van privéberichten en mailberichten. Het hele team kan bij de communicatie worden betrokken en mensen die niet zijn toegevoegd kunnen ook niet tussendoor komen. Dat bespaart veel tijd!

 

4. De app Evernote

Evernote is al jaren de meest populaire productiviteit app en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit is dé zakelijke app voor het maken van notities, altijd en overal. Je kunt rekenen op een perfecte interactie tussen tablet, desktop en smartphone. Maak in de trein aantekeningen op je smartphone en tijdens een vergadering op je tablet. Vervolgens kun je thuis of op kantoor, op de desktop, al je notities terugzien en bewerken. Nooit meer notities overtikken of verplaatsen van het ene device naar het andere. Ideaal!

 

Ontdek nóg 5 tips om tijd te besparen met apps!

Wij hebben je de eerste 5 kantoortips gegeven om tijd te besparen met apps, maar er zijn nog meer apps die ervoor zorgen dat jij meer vrije tijd overhoudt. EditieNL heeft ook nog 5 leuke tips voor je om tijd te besparen met apps. Je vindt ze in onderstaande video.

 

  

Tip:

Wil je graag meer tijd besparen? Volg onze cursus time management!

> Meer weten?

Tijd voor een time management workshop!

Je kunt goed tijd besparen met productiviteit apps en andere zakelijke apps, maar uiteindelijk zorgen apps niet voor een blijvende verandering in je gedrag om tijd te besparen. Effectief werken – en dus tijd besparen – kun je leren. Dit doe je bijvoorbeeld door een time management cursus of training te volgen. Bekijk eens onze trainingsmogelijkheden of vraag een gratis brochure aan. 

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Wat productieve mensen gemeen hebben – 9 tips

13-03-2017

Productieve mensen hebben een doel, weten waar hun prioriteiten liggen en focussen zich op de belangrijkste taken. 9 tips hoe ook jij een stuk productiever kunt worden dan je denkt.

Lees meer

Weersta iedere verleiding met deze vijf technieken

30-01-2017

Het lijkt het wel of je opgeslorpt wordt door ad hoc vragen, nutteloze verzoeken en mails. Aan belangrijke dingen kom je niet toe. Pas als iedereen weg is. Maar ja, dan is de dag alweer bijna voorbij. Herkenbaar?

Lees meer