Begin je dag met een andere blik op Outlook

13 januari 2014

 

Heb jij ook weleens het gevoel dat je werkdag wordt bepaald door de mails die in jouw inbox belanden? Je kan dat gevoel veranderen door je blik op Outlook te veranderen.

Hoe? Door jouw Outlook op te laten starten in Taken in plaats van je werkdag te beginnen met alle emails to-do waardoor jij je overspoelt kunt voelen.

In 1 overzicht kun je dan zien wat jij allemaal hebt gepland voor vandaag waar jij graag mee aan de slag wilt. Met dit overzicht ben je beter in staat om de nieuw binnengekomen mail in je inbox niet (meer) je werkdag te laten beplalen. En dat werkt super fijn!

Dit is wat je moet doen om Outlook 2010/2007 op te starten in je Taken:

  • Klik op ‘bestand’ en dan op ‘opties’ (2007: kies ‘extra’ van de toolbar en klik dan ‘opties’)
  • Kies ‘geavanceerd’
  • Onder outlook opstarten en afsluiten selecteer je door middel van bladeren je Taken (in plaats van inbox)

Werk je nog niet met Taken in Outlook? Dan ligt er voor jou een ontzettende grote kans om je overzicht, grip, controle en planning in jouw werk heel snel, gemakkelijk en effectief te verbeteren. Volg onze cursus time management en leer het ook!

Overigens, dit is slechts een van de mogelijkheden in Outlook die maakt dat het Outlook-programma bijdraagt aan jouw productiviteit en jou een heel voldaan gevoel geeft over jouw werkdag. Wil je meer mogelijkheden weten? Volg dan ook onze cursus time management en ervaar zelf hoe Outlook jou kan ondersteunen in je werk.