Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Shocking facts informatie-overload

Wat gebeurt er toch allemaal om ons heen? Nog nooit was er zoveel informatie beschikbaar. Nog nooit waren er zoveel keuzes. Nog nooit waren we zoveel online bereikbaar als nu.

Onze trainers van de cursus time management zijn dagelijks bezig met deelnemers om grip te krijgen op de informatie-overload waar we allemaal vandaag de dag mee van doen hebben. We lezen daar veel over en komen regelmatig shocking facts tegen. Zoals in het boek 'De psychologie van kiezen'.

Deze willen we graag met je delen. Waarom? Zodat je het inzicht en de erkenning krijgt dat je niet gek bent als je soms het gevoel hebt dat je overspoelt wordt. Dat kun je ook worden. Lees maar eens mee, want wist je dat...

 

 • Wij vandaag de dag in 24 uur net zoveel prikkels krijgen als 30 jaar terug in een hele maand
 • Een weekeditie van The New York Times meer informatie bevat dan iemand in de 17e eeuw in een heel leven voor zijn kiezen kreeg
 • We in 2008 driemaal zoveel informatie verwerkten als in 1960
 • Uit onderzoek gebleken is dat we in de zakelijke omgeving gemiddeld elke
  11 (!!!) minuten worden onderbroken
 • Na de rellen in londen in 2011  in 5 dagen tijd maar liefst 2,6 miljoen tweets hierover via twitter werden verspreid
 • In 2012 elke minuut meer dan 204 miljoen mails werden verstuurd, elk uur opnieuw, dag in dag uit
 • Uit onderzoek van Microsoft gebleken is dat computergebruikers gemiddeld 37x per uur van venster wisselen om hun mail te checken of een ander programma te gebruiken
 • 40% van de mensen zijn zakelijke mail ook na werktijd of op vakantie checkt
 • 86% van de tv-kijkers ook zijn mobieltje gebruikt voor de tv


Je begrijpt inmiddels wel dat de informatie en de afleiding constant doorgaan. En juist dat maakt het moeilijk om keuzes te maken. En dat is weer juist wat we de hele dag veel doen… keuzes maken:


Wat moet ik met deze mail?
Wat zet ik op de agenda van de vergadering?
Hoe verwoord ik dit beleidsissue?
Wat wil ik neerzetten in het functioneringsgesprek?
Zeg ik ja of zeg ik nee op een verzoek van mijn collega?
Wat moet ik vandaag als eerste doen? Wat kan ik ook morgen doen?

We moeten de hele dag door keuzes maken, ongeacht hoe afgeleid je bent. Ongeacht hoeveel informatie er om je heen dwarrelt. Ongeacht hoe moe je bent. Het kunnen beperken van onderbrekingen en afleiding is dus de juiste keus.


Wil jij (nog) meer plezier en (nog) meer effect in je werk
?!

Ons trainersteam van Het Effectieve Werken is specialist in trainen van medewerkers in effectief werken. Dat is wat we doen. Niet meer. En niet minder. Wij hebben ons erop gericht om heel werkend Nederland te trainen en coachen met als resultaat: meer plezier en meer effect in je werk! Omdat werken leuk moet zijn. En tot resultaat moet leiden. Logisch toch?! Volg ook een cursus time management en leer hoe je onderbrekingen en afleiding kunt terugdringen en meer grip kunt krijgen op jouw besluiten.

Nieuwsgierig naar onze training? Lees dan eens onze brochure en dan zijn wij benieuwd of jij hierover net zo enthousiast bent als wij:

Brochure downloaden

 

 

 

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer