Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

6 tips om uren per week te besparen!

Uren per week besparen op het werk.. Dat wil toch iedereen? Toch zijn er meer mensen die steeds weer tijd te kort lijken te komen dan mensen die op vrijdag mooi wat tijd overhouden. Zonde, want het kan zeker anders! Het Effectieve Werken geeft je 6 slimme tips om uren per week te besparen.

 

1. Gebruik je smartphone

We gebruiken de smartphone om social media bij te houden, om te bellen, om WhatsApp berichten te versturen en spelletjes te spelen. Waarom pakken we de smartphone niet om wat werk te verrichten als we onderweg zijn? Zit je in de trein, in een bus of een taxi? Dan heb je meer dan voldoende tijd om even wat werk te doen. Zit je in de wachtkamer bij een huisarts of tandarts? Verricht wat werk! Zo vul je ‘loze’ tijd effectief in en dat kan je uren per week besparen.

 

2. Leg je smartphone ook weer weg

Leuk natuurlijk, om constant met je smartphone in de weer te zijn, maar het brengt ook wel de nodige risico’s met zich mee. Zo hebben veel mensen moeite met het gesloten laten van social media apps wanneer zij het toestel in handen hebben. Leg je smartphone daarom gewoon weer weg wanneer je deze niet nodig hebt voor je werk. Besteed direct ook wat aandacht aan social media time management en je zit gebakken!

 

3. Pak je takenlijst aan

Takenlijsten zijn ideaal om gericht te blijven werken en je focus goed te behouden. Hierbij is het wel belangrijk dat je aan de slag gaat met een effectieve takenlijst, dus eentje die écht werkt. Ook hiervoor hebben wij de nodige tips voor je in huis, dus ga er eens mee aan de slag en pak je takenlijst aan.

 

4. Voorkom multitasking

Multitasking is iets dat voor bepaalde mensen als vanzelf gaat. We zijn het in het dagelijks leven ook wel zo gewend. We beantwoorden een appje als we televisie kijken, we versturen een mailtje tijdens het koken en studeren een nieuwe taal wanneer we in de auto zitten. Het leven lijkt te draaien om multitasking. Toch is het op het werk niet verstandig om je met multitasking bezig te houden. Word je bewust van wat je doen en voorkom multitasking. Het lijkt je namelijk veel tijd op te leveren, maar in werkelijkheid kost het tijd. Wil jij uren per week besparen? Focus je dan op één taak tegelijk.

 

 

5. Ontdek je hoge energietijd

Iedereen heeft een hoge energietijd, ofwel de periode van de dag waarop je meer energie hebt dan op de rest van de dag. De ene persoon heeft deze periode in de ochtend, de ander juist in de middag. Ontdek wanneer jij jouw hoge energietijd hebt en maak hier slim gebruik van door je zware taken in deze periode te plannen. Je voert de taken dan makkelijker uit en rondt deze sneller af.

 

6. Beëindig je werkdag

Dit is iets wat veel mensen vergeten, namelijk het beëindigen van de werkdag. Mensen die op een kantoor werken gaan om 17.00 of 18.00 uur naar huis, maar beëindigen daarmee de werkdag niet. In de avond lezen zij zakelijke mail, beantwoorden zij zakelijke mails, lezen zij nog eens wat documenten door.. Zo komt er nooit een einde aan de werkdag. Voer jij taken uit ná je officiële werktijd? Vraag je je dan bij al deze taken af of je ze niet kunt verschuiven naar de takenlijst van de volgende werkdag. Door een duidelijk einde van de werkdag in te stellen – en je hier ook aan te houden – kom je buiten werktijd meer tot rust en heb je de volgende dag meer energie. Deze extra energie kan je veel tijd besparen.

 

Volg eens een time management cursus

Wil jij ook uren per week besparen op je werk? Dan helpt een time management cursus je zeker verder. Leer slim omgaan met tijd, prioriteiten, uitstelgedrag en meer. Uiteindelijk zal je zien dat jij veel meer in een week kunt doen dan je nu doet, én dat je nog steeds tijd overhoudt. Benieuwd? Schrijf je in of neem eens contact op.

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer