Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Productiviteit verhogen: het perfecte recept!

De productiviteit verhogen op de werkvloer kan natuurlijk op meerdere manieren. Wij hebben je al vaker interessante tips gegeven voor meer focus, meer productiviteit en verbeterde prestaties. Dit keer geven wij je inzicht in de waarde van voeding, want je kunt je productiviteit verhogen op de werkvloer door de juiste producten te nuttigen. Hieronder vind je 5 producten die je productiviteit verhogen.

 

1. Bessen voor een beter geheugen

Bessen zijn producten die vol antioxidanten zitten. Dit levert meerdere voordelen op. Voor velen is het bijvoorbeeld een groot voordeel dat antioxidanten zorgen voor een vertraging in het verouderingsproces. Daarnaast worden ziekten als Parkinson en Alzheimer tegengegaan door het eten van bessen. Je kunt ook je productiviteit verhogen op de werkvloer door bessen te eten. Je geheugen wordt er een stuk beter van.

 

2. Pure chocolade voor meer energie

Je kunt veel dingen doen om op het werk te profiteren van meer energie, waardoor je productiviteit verhoogd wordt. Er is ook een lekkere manier om meer energie te krijgen. Je kunt namelijk genieten van pure chocolade. In pure chocolade zit cafeïne, waardoor je meer concentratie krijgt en je je energieker voelt. Daarnaast zit er ook magnesium in pure chocolade en dit zorgt voor een verlaging van stressgevoelens. Dat pure chocolade nog veel meer (gezondheids)voordelen heeft zie je in onderstaande video.

 

 

3. Noten voor meer denkkracht

Een handjevol noten eten op een dag kan veel verschil maken. Op de eerste plaats bevatten noten natuurlijk vet en veel eiwitten, waardoor ze goed bijdragen aan het behouden van een goede gezondheid. Daarnaast zijn noten aminozuurrijk en zitten zij vol vitamine E. Door het eten van noten gaan je hersenprestaties vooruit. Je kunt dus je productiviteit verhogen op de werkvloer door noten te eten. Voor het beste effect kies je voor walnoten of amandelen.

 

4. Avocado voor meer focus

De productiviteit verhogen op de werkvloer is niet heel lastig als je de juiste focus kunt vinden. Dit is dan ook vaak het probleem: het vinden van focus. Heb jij meer focus nodig op je werk? Dan zijn avocado’s je beste vrienden. Eet één avocado per dag om de bloedstroom te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je hersencellen effectief worden geactiveerd, waardoor je een veel betere focus hebt.

 

5. Bananen voor meer energie en concentratie

Eén banaantje per dag geeft je meer energie en zorgt voor meer focus. Het perfecte product om alle eerder genoemde producten aan te vullen. In een enkele banaan zit de juiste hoeveelheid glucose die je lichaam nodig heeft op een dag. Hierdoor krijg je meer energie. Daarnaast is een banaan goed vullend, waardoor je er ook meer focus van krijgt. Je kunt je immers beter concentreren als je maag goed gevuld aanvoelt.

 

Tip:

Wil je graag meer weten over time management? Volg onze cursus time management.

> Meer weten?

Vul aan met een time management cursus

Bovenstaande producten helpen je om je productiviteit te verhogen op de werkvloer. Natuurlijk is het goed om een gezond dieet voor meer productiviteit te combineren met goede skills op het gebied van time management. Hier helpt een time management cursus je bij. Schrijf je in of neem eens contact op voor meer informatie.

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer