Meer energie krijgen

18 januari 2018

Waar krijg je energie van?

Meer energie in de ochtend is een wens van velen. Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om lekker productief te zijn in de ochtend. Sterker nog, veel mensen ervaren een tekort aan focus op het werk in de morgen. Dit komt vaak door een verkeerde start van de dag thuis. Wil jij energieker worden en je werkdag starten met een gezonde dosis productiviteit? Dan kunnen onderstaande tips van Het Effectieve Werken je helpen!

 

1. Goed wakker worden

Je hebt wakker worden en wakker worden. Je kunt je ogen openen en je nog vijf keer omdraaien, terwijl je steeds weer de snooze-button op je wekker weet te vinden. Daarnaast kun je ook je ogen openen en direct de benen over de rand van het bed slaan om daadwerkelijk op te staan. Dit is natuurlijk de beste optie. Sta direct op en doe dit op een goede tijd. Je hebt voldoende tijd voor jezelf nodig in de ochtend om er de hele dag van te profiteren.

 

2. Direct hydrateren

Je krijgt binnen 10 minuutjes meer energie als je direct een groot glas water drinkt wanneer je opgestaan bent. Slapen kost je veel vocht, terwijl je natuurlijk geen vocht tot je neemt als je slaapt. Je lichaam heeft vocht nodig en niet in de vorm van een kop koffie of thee. Drink eerst een groot glas water.

 

3. Meer energie door sporten

Je krijgt meer energie in de ochtend door direct iets te doen. Je lichaam moet zich weer even inspannen na het slapen. Oefeningen zijn ideaal om in de morgen te doen. Kies hiervoor jouw 3 favoriete oefeningen en doe 3 setjes van 3 keer 10 herhalingen. Aanraders zijn jumping jacks, mountain-climbers en push of sit-ups.

 

4. Een positieve douche

Dit is misschien wel de meest vreemde tip om de hele dag productief te werken, maar het is zeker een effectieve tip: positief douchen. Stap onder de douche en bedenk je dat je lekker bezig bent vandaag. Dit positieve denken verandert je dag. Je werkt aan verbetering en dat is fantastisch! Geloof het of niet, maar hier heb je de hele dag voordeel van!

 

5. Meer energie door voeding

Veel mensen slaan het ontbijt over om tijd te besparen. Niet doen! Een gezond ontbijt, met granen en fruit bijvoorbeeld, zorgt voor een betere start van de werkdag. Eet je ontbijtje niet staand op, maar ga er even lekker voor zitten. Natuurlijk mag je nu ook best een kop koffie of thee.

 

6. Denktijd

Na het ontbijt neem je even denktijd voor jezelf. Dit hoeft maar 5-10 minuten te zijn. Het helpt sommigen om een inspirerende quote te lezen voordat de denktijd ingaat. Denk na over positieve dingen en over je doelen van de dag. Geen stress, uiteraard.

 

7. Werkdag starten!

Je kunt nu aan je werkdag starten. Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt voldoende tijd voor jezelf gehad en je voelt je energiek en productief. Zo makkelijk kan energiek worden zijn! Een betere start van de werkdag zorgt voor blijvende productiviteit. Als je jezelf eenmaal hebt aangewend hoe je meer energie krijgt in de ochtend om je werkdag goed te starten, dan kun je gaan werken aan het goed afsluiten van je werkdag.

Tip:

 

Meer focus en meer productiviteit

Time management zorgt onder meer voor meer focus en meer productiviteit. Een goed begin van de werkdag is het halve werk! Een time management cursus helpt je om je werkdag optimaal in te richten en levert je veel (tijd)voordelen op. Wil jij meer weten of heb je interesse? Neem dan contact met ons op.