De top 4 productiviteit killers

05 november 2018

Wil jij je werk gemakkelijker gedaan krijgen? Ga dan eens aan de slag met de top 5 productiviteit killers. Vraag jezelf eens af in hoeverre deze productiviteitskillers van invloed zijn op jouw dag. Laat jij je afleiden door deze zaken? Of ben jij sterk genoeg om deze killers te weerstaan? Hier komt de top 4.

 

1. Internet

Internet is een gevaarlijke als het gaat om het afgeleid raken en productiviteit verliezen. We werken namelijk steeds meer met internet, waardoor het makkelijker is om af te dwalen. Dat is niet de bedoeling! Maar hoe kun je dat nu tegenhouden? Op de eerste plaats kun je bepaalde soorten websites blokkeren tijdens werktijd. Daarnaast heb je vooral ook veel zelfdiscipline nodig.

 

2. E-mailtjes

Een andere belangrijke productiviteit killer is de mailbox. We kennen het eigenlijk allemaal wel: in de morgen, bij het openen van de mailbox, staat deze eigenlijk al aardig vol. We lopen alles na, verwerken het nodige en starten aan onze dag. Vervolgens laten we de mailbox de hele dag open staan en worden we met iedere notificatie verleid tot het bekijken van het mailtje dat binnen is gekomen. Dit leidt enorm af en helpt je productiviteit zeker om zeep. Een effectieve mailcommunicatie helpt je verder. Onderstaande video geeft je een slimme tip om beter om te gaan met mail.

 

 

3. Smartphones

Of je nu als accountmanager de hele dag onderweg bent of als binnendienstmedewerker vanaf een vaste plek je werk doet, je kijkt vast meerdere keren per dag naar je privé-app’s en emails. We doen het namelijk allemaal. Het geluid van WhatsApp, bijvoorbeeld, is dan ook zo verleidelijk! Waak ervoor dat je jezelf te vaak uit je werkfocus haalt. Dat kost meer energie dan je denkt. En dat merk je aan het einde van de dag. Je kúnt de smartphone dan gewoonweg niet laten liggen, toch? Zet al je notificaties op stil als je aan het werk bent. Zo voorkom je dat je smartphone voor te veel afleiding zorgt.

 

4. Social media, of course!

Puntje vier zal niemand verbazen. We zijn allemaal actief op social media, zoals op Facebook, LinkedIn en Twitter, tijdens werktijd. Dat weet je zelf, dat weten je collega’s en dat weet je werkgever ook echt wel! Social media behoren zeker tot de grootste productiviteit killers, want ze kosten je altijd meer tijd dan je in de gaten hebt. Een goed social media time management op de werkvloer kan dan ook zeker geen kwaad.

 

Ben jij ook zo klaar met die productiviteit killers?

We storen ons allemaal aan collega’s die voortdurend iets anders doen dan werken. Ben jij ook zo klaar met al die productiviteit killers en wil je je werk gewoon lekker op tijd gedaan hebben? Volg dan eens een time management cursus of neem eens contact met ons op.