Vitaliteit en mijn overwinning op water

27 augustus 2014


Echt overal lees je het: water drinken is essentieel. Water is goed voor de concentratie. Water is nodig voor vitaliteit. Water draagt bij aan je prestaties. Water, water, water en nog eens water…. De hele dag door. Liefst 8 tot 10 glazen per dag. En laat ik nu net het drinken van water niks aan vinden.

Ik vind het niet lekker. Het heeft een saaie smaak. Het maakt je koud. Moet altijd binnen no-time alweer naar de wc (ontzettend onhandig als je 180 km moet rijden en dan 3x een plas-stop in moet lassen). Kortom, een struggle. Maar ik heb besloten dat ik deze wil overwinnen! Zodat ik fit, vitaal en geconcentreerd kan werken, de hele dag door. Dat wil ik wel ☺

 

Dus ik ben deze week begonnen. Heb er veel over gelezen en zal hieronder een paar van die artikelen met je delen. Zijn er echt nog heeeeel veel meer van te vinden, maar gaat bijna allemaal wel over hetzelfde. Het is echt, echt, echt goed voor je mind en body om water te drinken:

 

5 tips om voldoende water binnen te krijgen

Water drinken; bron van heling

 

Mijn effectieve water-overwinning-plan

Als je makkelijk nieuwe gewoonten kunt aanleren dan ga je per morgen ‘gewoon’ 8 glazen water drinken verspreid over de dag. Nu kan ik dat dus niet zo makkelijk. Ik ben nogal lief voor mezelf (klinkt toch beter dan ‘laks’). Maar ik wil het wel echt. Dus ik heb een effectief plan nodig. Een paar concrete acties om in ieder geval meer in de richting van de 8 tot 10 glazen te komen. En hier is ie dan….mijn master plan!!!

 

Eerstvolgende actie 1
Ik vul elke avond 2 flesjes van een halve liter met water en zet deze gevuld in de koelkast.

Eerstvolgende actie 2
Elke ochtend begin ik met 1 flesje water uit de koelkast te halen en bij het ontbijt op te drinken. Ik zie wel hoe ver ik kom met die halve liter. Wat nog over is gaat mee in de tas naar het werk om daar op mijn bureau te zetten en (hopelijk) uit te drinken. Voordat ik naar huis ga van het werk moet deze leeg zijn.

Eerstvolgende actie 3
Bij elke vergadering/afspraak neem ik een glas water. Ook alle aanwezigen schenk ik een glas water in (belangrijk dat zij ook geconcentreerd bij het overleg blijven ;-). Sociaal he?!)).

Eerstvolgende actie 4

Als ik buiten de deur wat ga eten/drinken bestel ik er altijd een glas water bij.

Eerstvolgende actie 5
Ik koop groene thee bij de natuurwinkel en als ik thee neem, drink ik groene thee. Telt ook als water ☺

Eerstvolgende actie 6
Als ik na mijn werk thuis kom pak ik flesje 2 uit de koelkast om bij het koken en avondeten op te drinken. Voordat ik naar bed ga, moet deze leeg zijn. En dan begint gewoonte 1 weer.


Doe jij ook mee? Bedenk wat voor jou gaat werken… Je mag je (positieve) ervaringen gerust met mij (Arjan) delen, graag zelfs! Want zo af en toe zal ik wel een beetje motivatie kunnen gebruiken ;-) Let’s go fot it! #lekkerinjevel

 

Wil jij (nog) meer plezier en (nog) meer effect in je werk?!

Ons trainersteam van Het Effectieve Werken is specialist in trainen van medewerkers in effectief werken. Dat is wat we doen. Niet meer. En niet minder. Wij hebben ons erop gericht om heel werkend Nederland te trainen en coachen met als resultaat: meer plezier en meer effect in je werk! Omdat werken leuk moet zijn. En tot resultaat moet leiden. Logisch toch?!

Nieuwsgierig naar onze training? Lees dan eens onze brochure en dan zijn wij benieuwd of jij hierover net zo enthousiast bent als wij:

Brochure downloaden