4 unieke productiviteitstips voor op het werk

13 mei 2019

Unieke productiviteitstips zijn natuurlijk ideaal als jij je productiviteit op het werk wilt verhogen, maar even geen zin hebt om aan de slag te gaan met de meest voor de hand liggende productiviteitstips. Wil jij het eens heel anders aanpakken? Dan heeft Het Effectieve Werken 5 unieke productiviteitstips voor je om mee aan de slag te gaan. Dat is weer eens een andere manier om te werken aan een betere productiviteit op het werk!

 

1. Pas de 2 minuten-regel toe

De 2 minuten-regel is je wellicht nog niet bekend, maar het is een supereenvoudige regel om mee aan de slag te gaan. Concreet betekent deze regel dat je echt alles wat je binnen 2 minuten kunt afronden direct uitvoer. En met direct bedoelen we ook echt direct. Welke zaken kunnen in 2 minuten? Een kort antwoord op een email, een app-je sturen, iemand via Outlook uitnodigen voor een meeting, een kleine wijziging in je systeem, akkoord geven op een factuur. Voor al deze acties geldt dat je ze maar beter direct kunt uitvoeren. Nemen ze geen ruimte in op je hoofd en kom je ze niet vaker tegen op je takenlijst of in je inbox.

 

 

2. Ga staand werken

Steeds meer bedrijven zorgen ervoor dat er ook stabureaus of zit-stabureaus te vinden zijn op kantoor. Dit is ideaal voor medewerkers die de productiviteit willen boosten. Het is namelijk zo dat je jouw productiviteit kunt verhogen met maar liefst 50 procent door staand te gaan werken. Dit hoeft niet de hele dag, mag wel natuurlijk, maar ga gewoon zo af en toe eens staand werken. Je zal niet alleen productiever worden, maar je dag gaat ook sneller en je vindt makkelijker de nodige focus.

 

3. Aan de slag met gewoonten

Gewoonten.. ze kunnen onze productiviteit oppeppen, maar ook zeker afbreken. Merk jij dat je verkeerde gewoonten hebt die ten koste gaan van je productiviteit op het werk? Ben je er bijvoorbeeld aan gewend geraakt om na iedere taak een online spelletje te spelen? Dan is het tijd om deze gewoonten af te leren. Iedereen kan gewoonten doorbreken en nieuwe gewoonten aanleren. Het kost natuurlijk wel tijd, maar als je er effectief mee aan de slag gaat levert het je veel extra productiviteit op.

 

 

4. Focus op kleine overwinningen

Eén van de grootste fouten die je kunt maken op het werk – met het oog op je productiviteit – is proberen zo veel mogelijk dingen tegelijk te doen. Hierdoor blijf je namelijk focussen op het einddoel van iedere specifieke taak en dat einddoel is vaak nog lang niet in zicht. Wat kun je dan beter doen? Focussen op kleine overwinningen. Deel je taken op in babystapjes. Heb je jaarlijkse doelen? Hak deze in stukjes. Maak er kwartaaldoelen van en vervolgens maanddoelen. Deze maanddoelen verdeel je weer in weekdoelen, waarna je er dagelijkse doelen van maakt. Dat is dé manier om taken gedaan te krijgen binnen een goede tijd én het zorgt voor een optimale productiviteit op het werk.

 

Aan de slag met time management

Bovenstaande unieke productiviteitstips zorgen ervoor dat jij je productiviteit direct kunt boosten. Een optimale controle over je tijd is ook belangrijk. Wie op de juiste manier met tijd omgaat zorgt voor een hogere productiviteit. Wil jij hier ook mee aan de slag? Dan is een time management cursus zeker iets waar jij veel aan hebt. Schrijf je in of neem eens contact op voor meer informatie.