Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Doe eens wat anders! Doorbreek gewoontes. Jij wint!

Laat ik je eerst inspireren om uit je comfortzone te komen. Met een filmpje van 3 minuten. Kijk snel mee! Zo herkenbaar.... 
 


En? Wat vond je ervan? Heb je nu ook zin om per morgen uit 1 of meerdere gewoontes te stappen? Zodat jij wint in dat waar jij in wilt winnen. Ik zou zeggen: DOEN!


Maar wat wil je winnen? Wil jij tijd winnen? Of rust? Of grip op alle afleidingen? Wil je vanaf morgen op je werk aan je werk toekomen? Of wil je van je mailbox winnen? Dat komt goed uit! Want daar hebben wij natuurlijk wel ideeën over. Hieronder 5 ervaringen van deelnemers van de cursus time management.

OUDE GEWOONTE  NIEUWE GEWOONTE 

Ik moet de hele dag door mijn mailbox in de gaten houden

Ik check mijn mail 3x per dag op vaste momenten


Ik vind het normaal dat - als een collega mij iets vraagt - ik hem/haar direct help, want dan kan mijn collega ook verder       Mijn collega breekt in op mijn geplande werk en
ik vraag hem/haar daar rekening mee te houden.
Dus zet het op de mail en dan kijk ik ernaar op mijn vaste mailmoment

 


Ik wil alles af krijgen wat ik mij had voorgenomen 

De 3 belangrijkste taken die ik in ieder geval gedaan wil hebben
maak ik dagelijks voor elkaar
Ik moet altijd bereikbaar zijn


Ik ben niet altijd bereikbaar zodat ik een aantal taken (die concentratie vragen) kwalitatief kan afronden

 
Ik kan geen ‘nee’ zeggen
 
Ik kan ‘nee’ zeggen, omdat ik goed weet waar ik ‘ja’ tegen zeg


En nog 1 laatste....
 

Organiseren van mijn werk kost tijd en die heb ik niet                                                                                                                                                    Wie faalt te organiseren, organiseert zijn eigen falen. Dus ik maak tijd voor het organiseren van mijn werk voor meer effect

 

Wat ben jij in jouw carrière ‘normaal’ gaan vinden, terwijl het juist maakt dat de waan van de dag leidend is? Introduceer morgen een nieuwe gewoonte. Kijk of het werkt. Zo niet, niks verloren. Dan begin je weer aan een andere nieuwe ervaring. Doe eens wat anders! Doorbreek de gewoonte dat je altijd druk, druk, druk bent. Have fun ☺

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen in 2019!

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

Concentratieproblemen de baas - 15 praktische tips

18-03-2019

Last van concentratieproblemen? In deze blog lees je 15 nuttige tips voor een optimale concentratie als je werk daarom vraagt

Lees meer