Doe eens wat anders! Doorbreek gewoontes. Jij wint!

26 maart 2014

Laat ik je eerst inspireren om uit je comfortzone te komen. Met een filmpje van 3 minuten. Kijk snel mee! Zo herkenbaar....


En? Wat vond je ervan? Heb je nu ook zin om per morgen uit 1 of meerdere gewoontes te stappen? Zodat jij wint in dat waar jij in wilt winnen. Ik zou zeggen: DOEN!


Maar wat wil je winnen? Wil jij tijd winnen? Of rust? Of grip op alle afleidingen? Wil je vanaf morgen op je werk aan je werk toekomen? Of wil je van je mailbox winnen? Dat komt goed uit! Want daar hebben wij natuurlijk wel ideeën over. Hieronder 5 ervaringen van deelnemers van de cursus time management.

OUDE GEWOONTE NIEUWE GEWOONTE

Ik moet de hele dag door mijn mailbox in de gaten houden

Ik check mijn mail 3x per dag op vaste momenten


Ik vind het normaal dat - als een collega mij iets vraagt - ik hem/haar direct help, want dan kan mijn collega ook verderMijn collega breekt in op mijn geplande werk en
ik vraag hem/haar daar rekening mee te houden.
Dus zet het op de mail en dan kijk ik ernaar op mijn vaste mailmoment

 


Ik wil alles af krijgen wat ik mij had voorgenomen

De 3 belangrijkste taken die ik in ieder geval gedaan wil hebben
maak ik dagelijks voor elkaar
Ik moet altijd bereikbaar zijn


Ik ben niet altijd bereikbaar zodat ik een aantal taken (die concentratie vragen) kwalitatief kan afronden


Ik kan geen ‘nee’ zeggen

Ik kan ‘nee’ zeggen, omdat ik goed weet waar ik ‘ja’ tegen zeg


En nog 1 laatste....

Organiseren van mijn werk kost tijd en die heb ik niet Wie faalt te organiseren, organiseert zijn eigen falen. Dus ik maak tijd voor het organiseren van mijn werk voor meer effect

 

Wat ben jij in jouw carrière ‘normaal’ gaan vinden, terwijl het juist maakt dat de waan van de dag leidend is? Introduceer morgen een nieuwe gewoonte. Kijk of het werkt. Zo niet, niks verloren. Dan begin je weer aan een andere nieuwe ervaring. Doe eens wat anders! Doorbreek de gewoonte dat je altijd druk, druk, druk bent. Have fun ☺