Het Effectieve Werken
Advies op maat? Bel ons:
088 - 2580 100
Het Effectieve Werken

Focus in balans: de sleutel tot succes

Je focus in balans houden zorgt voor meer succes. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de meest succesvolle zakenmensen een belangrijk kenmerk gemeen hebben, namelijk een focus die volledig in balans is. Het Effectieve Werken legt je uit wat dit precies inhoudt én geeft je tips om jouw focus in balans te krijgen.

 

Je hebt een evenwichtige focus nodig

Succesvol zijn betekent niet alleen dat je op je werk successen behaalt. Er is immers nog meer in het leven dan alleen maar werk. Mensen die écht succesvol zijn, zijn dit altijd en overal. Deze mensen hebben een evenwichtige focus met elkaar gemeen. Wanneer je een evenwichtige focus hebt, dan merk je dit namelijk zowel op het werk als thuis. Helaas is het zo dat veel mensen moeite hebben met het in balans brengen en houden van de focus, waardoor zij met vervelende gevolgen te maken krijgen.

 

Wanneer is je focus in balans?

Als je een evenwichtige focus hebt, dan weet je precies aan welke zaken je op welk moment prioriteit moet geven. Als je thuis bent, dan weet je welke zaken jouw aandacht nodig hebben. Ditzelfde geldt voor wanneer je op het werk bent, op zakenreis, op de sportschool of zelfs als je uit bent met een leuke vriendengroep. Je weet altijd waar je prioriteiten liggen en dit betekent dat je focus in balans is. Je krijgt rust in je hoofd en je ervaart meer energie. Dit houdt je gezond en gelukkig, en uiteindelijk leidt dit tot succes op alle vlakken in je leven.

 

Wat gebeurt er als je focus uit balans is?

Wanneer je focus uit balans is, dan merk je dit aan verschillende zaken. Je stressniveau kan behoorlijk verhoogd zijn, je kunt je onrustig en gespannen voelen, je kunt nerveus en snel geïrriteerd zijn en je gezondheid kan er sterk onder lijden na verloop van tijd. Op het werk zal je waarschijnlijk merken dat je minder concentratie hebt en thuis zal je je prikkelbaarder opstellen. Je kunt focus tips opvolgen, zoals de tips in onderstaande video, maar als je niet leert om je focus in balans te brengen is het positieve effect van korte duur.

 

 

Je focus weer in balans brengen

Het moment waarop je focus uit balans raakt is het moment waarop de problemen beginnen. Je hebt je time management niet meer in de hand en zowel op het werk als thuis ga je hier steeds meer de negatieve effecten van werken. Door je focus weer in balans te brengen ga je positief denken en dit werkt uit op alle aspecten in je leven. Leuk natuurlijk, maar hoe breng je je focus weer in balans? Dat gaan we je natuurlijk uitleggen. In de basis start je met het in balans brengen van je focus op het werk en je focus als je thuis bent. Dit is niets meer of minder dan werk en privé gescheiden houden. Thuis denk je niet aan je werk en op het werk denk je niet aan thuis. Vanuit deze basis ga je verder en hierbij kun je gebruik maken van de prioriteitenmatrix.

 

De prioriteitenmatrix gebruiken

Je kunt de prioriteitenmatrix gebruiken om makkelijk en effectief toe te werken naar een evenwichtige focus. Als je precies weet hoe jij je prioriteiten moet stellen, dan breng je vanzelf je focus in balans en kun je er je voordeel mee doen. Wij hebben eerder een e-book geschreven over het stellen van prioriteiten en het gebruik van de prioriteitenmatrix. Je kunt het e-book gratis downloaden om direct te starten.

 

 

Tip:

Wil je ook jouw focus in balans krijgen? Volg onze cursus time management.

> Meer weten?

Breng je focus in balans

Ervaar je veel werkstress en wil jij hier iets aan doen? Dan is het goed om aandacht te besteden aan je time management en het terug in balans brengen van je focus. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij. Je kunt je aanmelden voor een effectieve time management cursus die bij je past. Natuurlijk kun je ook altijd eerst even contact opnemen voor meer informatie of advies.

Andere lazen ook

De 60 beste time management tips

17-07-2017

We hebben de 60 beste time management tips voor je verzameld. Tips voor op kantoor, thuis, je studie en drukbezette ouders.

Lees meer

Prioriteiten stellen kun je leren! [Update 2018]

4-04-2018

Prioriteiten stellen en realiseren gaat over je tijd goed benutten. Het lezen van deze blog is een waardevolle tijdsbesteding als de volgende opbrengsten jouw aanspreken.

Lees meer

6 tips om positief te denken [Update 2018]

18-04-2016

We zijn al gauw geneigd om negatief te denken. Negatieve gedachten brengen je niet verder, positief denken wel. In deze blog meer daarover en een paar tips.

Lees meer