5 gezondheidstips voor meer productiviteit

12 februari 2018

Gezondheid en productiviteit staan nauw met elkaar in verbinding. Wanneer je gezondheid minder goed is, dan merk je direct dat je ook minder productief bent dan gewoonlijk. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als je elke dag het maximale uit je werkdag wilt halen. Het Effectieve Werken geeft je 5 aandachtspunten op het gebied van gezondheid voor meer productiviteit.

 

1. Fysieke activiteit en productiviteit

Zeker als je op het werk relatief weinig beweging krijgt, bijvoorbeeld omdat je met een computer werkt, dan is het heel belangrijk om minimaal 3 maal in de week te zorgen voor fysieke activiteit. Het is natuurlijk nog beter om elke dag te bewegen, maar dit moet wel in je schema passen. Zorg ervoor dat je minimaal op maandag, woensdag en vrijdag even een momentje van fysieke activiteit inplant. Goed voor je gezondheid en productiviteit!

 

2. Gezonde voeding

Gezonde voeding is heel belangrijk als je de productiviteit wilt verhogen. Als je gezond eet, dan voel je je energieker, gezonder en gewoon veel beter. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit je werkdag kunt halen. Een goede start van de werkdag is het halve werk. Je begint dan met veel energie en dit verhoogt ook je wil om gezond bezig te zijn. Eet 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag en neem tussendoor 2 tot 3 gezonde snacks.

 

3. Productiviteit verhogen door te slapen

Slaap is heel belangrijk. Zonder slaap presteer je ronduit belabberd. De slaap is namelijk bedoeld om je lichaam te herstellen, om je geest tot rust te laten komen en om alle zaken van de dag te verwerken. Tijdens je slaap laad je jezelf op voor weer een nieuwe werkdag. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoeveel slaap je nodig hebt en om je hier ook zo goed mogelijk aan te houden. Dit zal niet altijd lukken, maar door stap voor stap toe te werken naar een goede slaaproutine kom je een heel eind. Je zult zien dat je je productiviteit kunt verhogen door voldoende te slapen.

 

4. Een effectief stress management

Stress brengt veel gezondheidsproblemen met zich mee. Gezondheid en productiviteit worden allebei minder wanneer je stress ervaart. Een effectief stress management is daarom van groot belang. Merk je dat je veel stressgevoelens hebt? Zorg dan voor de nodige ontspanning, voor de korte en de lange termijn. Hieronder vind je een aantal handige tips om stress te verminderen, zodat je direct goede aandacht besteedt aan je gezondheid en je productiviteit.

 

 

5. Me time inplannen

Voor een goede gezondheid en een uitstekende productiviteit is het nodig om regelmatig ‘me time’ in te plannen. Me time is tijd voor jezelf. Tijd die jij mag invullen zoals jij het wilt. Je kunt in deze tijd even helemaal niks doen, maar je kunt ook iets doen wat voor jou heel ontspannend is. Lees een boek, kijk een leuke film of ga lekker winkelen. Je weet zelf natuurlijk het best waar jij ontspannen en blij van wordt. Reserveer minimaal eens per week een paar uurtjes me time in je agenda en dit ga je zeker merken aan je productiviteit.

Tip:

 

Gezondheid, productiviteit en time management

Het is dus heel belangrijk om goed op je gezondheid te letten en voldoende aandacht aan je gezondheid te besteden om een optimale productiviteit te bereiken. Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk om je tijd goed in te kunnen delen. Dit voorkomt stress en biedt je meer vrije tijd. Wil jij meer aandacht besteden aan gezondheid, productiviteit en time management? Vraag dan een gratis brochure aan of neem even een kijkje bij onze time management trainingen.