Brief van een cursist

27 januari 2020

Een mooie brief

Mijn blog van deze week bestaat uit een mooie en bijzondere brief. De brief ontving ik onlangs digitaal van een dame. Zij neemt deel aan onze open training time management. De brief is 100% vanuit het hart geschreven.  

Ervaringen van klanten zijn super belangrijk, zoals je weet.  Met een mooie term heet dit review marketing of referral marketing. 81 % van kopers online informeert naar ervaringen alvorens tot aankoop over te gaan. 38% van de aankopen wordt door klanten bepaald op basis van online klantervaringen en reviews.

In mijn rol van trainer time management, ontvang ik bij regelmaat reacties van deelnemers in de vorm van vragen , ervaringen en uitdagingen. En als bedrijf nodigen wij ook aan het einde van iedere training effectief werken, de deelnemers uit voor een beoordeling m.b.v. de Feedback Company.

Het mooie van deze brief vind ik de openheid, de kwetsbaarheid en de kracht van iemand die echt de regie pakt.  Mooi detail … ze mailt de brief op zaterdag. Lees maar eens……

Hee Rob,

Even een update over hoe het tot nu toe gaat.

Laatste 2 weken heb ik een aantal punten uit de training time management zoveel mogelijk proberen toe te passen. En verrek ik heb nu al veel meer rust in mijn hoofd en grip op mijn werk. Mijn hoofddoelen zijn duidelijk en dat is dan ook het eerste waar ik naar kijk.

Mijn hoofddoel is keukens controleren. Deze taak heb ik (met uitzonderingen daargelaten) naar het begin van de ochtend verplaatst zonder daarvoor mijn mail of de inkoop inbox te openen. Niet standaard elke ochtend, omdat dit gewoonweg niet altijd uitkomt of niet altijd nodig is. Ik plan de keukens die gecontroleerd moeten worden in mijn agenda op dat tijdstip.

Afgelopen dinsdag 28-1-20 was een van die uitzonderingen. Ik moest 4 keukens controleren, die op de dag en de dag erna besteld moesten worden. 3 van de 4 in 1 ochtend klaar en de hele middag over de laatste gedaan. Maar ik heb bewust mijn mail en de inkoopmail dicht gehouden en doorgeschoven naar woensdag. Normaal gesproken zou ik hier stress van krijgen, maar omdat voor mij nu duidelijk is dat als die keukens gecontroleerd zijn (omdat dit mij het meeste tijd en concentratievermogen kost) ik veel meer tijd overhoud voor de andere 2 belangrijke taken. Service en inkoop mail. (veel kortere handelingen) Dus de cursus heeft voor mij nu al baat!

Wat mijn doel voor de toekomst is om dit systeem vast te houden en collega’s duidelijk maken dat dit mijn structuur zal zijn. Maar ook om grip te krijgen op de keukens die komen gaan zodat ik de controle hierover heb wanneer het uiterlijk besteld moet worden en daarvoor bij mij aangeleverd moet zijn op de juiste datum!

Wat mij hierbij gaat helpen is:

  1. Onze nieuwe structuur van vergaderen
  2. Outlook welke ik ingesteld heb op taken zoals geleerd in de cursus

Per 5-2-20 hebben we niet meer standaard elke woensdag vergadering voor iedereen, maar nu hebben we om de 5 weken specifieke vergaderingen en ook speciaal voor mijn afdeling (wat nu nog miste). Hier schuift onze nieuwe planner ook aan en samen kunnen we de planning keukens doornemen.

De outlook met taken heb ik vandaag ingesteld, omdat ik toch tijd over had deze week door het time management. Volgende week zal ik hier dan ook mee gaan oefenen om het goed toe te passen in mijn werk.

Ik heb zin in de volgende cursus dag!

Fijn weekend en tot donderdag. 

Mooi he ? Mooi vak, het vak van trainer(t). Je voegt iets toe aan het resultaat en werkplezier van mensen. En weet je wat ik eigenlijk het meest bijzondere vind? Waarschijnlijk geeft K, want zo heet ze, de training en mij een prima beoordeling straks. Terwijl 90% van het succes zit in haar houding, haar aanpak, haar pro activiteit en haar experimenten. En zo zie je maar ….je wordt niet beoordeeld op wat je feitelijk doet. Je wordt beoordeeld op hoe een ander het beleefd.

En wellicht voor de Feedback Company een leuk ideetje voor een nieuw product : reviews door trainers voor deelnemers! K krijgt van mij in dat geval een dikke vette 10.

Fijne week en succes met alles. De storm lijkt over !

Rob Pijlman