4 samenwerkingstools voor internationale teams

23 augustus 2018

Samenwerkingstools voor internationale teams zijn onmisbaar. Wanneer een team niet de nodige tools en technologieën tot de beschikking heeft, dan zullen nooit de optimale teamresultaten worden behaald. Het Effectieve Werken geeft je inzicht in 4 praktische tools voor een optimale samenwerking binnen teams. Een taak is immers niet altijd de verantwoordelijkheid van één persoon. Soms is samenwerking dé manier om de beste resultaten neer te zetten. Hier zijn goede samenwerkingstools voor teams voor nodig.

 

1. Samenwerkingstool Quip

Quip begon als een mobiele app en bracht later een desktopversie uit. Dit is ideaal, want het betekent dat het zowel op de vaste werkplek als onderweg goed gebruikt kan worden. Teams kunnen live importeren en werken in verschillende bestandstypen. Bewerkingen worden automatisch opgeslagen en de chat-, commentaar- en checklistfuncties maken samenwerking eenvoudig. Van takenlijsten tot het delen van kennis: met Quip is het allemaal mogelijk.

 

2. De Igloo samenwerkingstool voor internationale teams

Igloo is niet zomaar een samenwerkingstool voor teams. Het biedt een compleet bedrijfsintranet dat optimaal benut kan worden door de teamleden. Eén van de belangrijkste redenen om Igloo te gebruiken is wel de eenvoud waarmee teamleden kunnen communiceren. In een gebruiksvriendelijke omgeving kunnen zij informatie, kennis en ervaringen delen. Goed te vergelijken met de communicatie per mail, maar dan nóg beter voor de onderlinge samenwerking.

 

 

3. Het CodingTeam platform

CodingTeam is een compleet platform voor internationale teams. In de basis draait veel om code-opbouw, waar steeds meer internationale teams mee te maken krijgen. Uiteindelijk gaat het erom dat je zocht voor zichtbaarheid binnen de collectieve code-opbouw. Je wilt dat je projecten simpel gemaakt worden, zodat ze een effectieve samenwerking niet in de weg staan. Dat is precies wat je kunt bereiken met het CodingTeam platform.

 

4. Google Docs samenwerkingstool voor alle teams

Google heeft geen introductie nodig. De samenwerkingshulpmiddelen van Google omvatten de Documenten- en Spreadsheetservices die zijn ontworpen om teams in staat te stellen om bestanden tegelijkertijd te bewerken en al hun wijzigingen automatisch op te slaan. Dit is geen samenwerkingstool voor internationale teams alleen, maar een samenwerkingstool voor alle teams. Het is niet vreemd dat al zo veel teams Google Docs omarmd hebben. Het zorgt voor een effectieve samenwerking, voor veel tijdwinst en een prettige manier van werken voor iedereen.

 

Tip:

 

Haal meer effectiviteit uit je team

De samenwerkingstools voor teams zorgen ervoor dat je al meer uit je team haalt. Uiteindelijk wil je natuurlijk het maximale uit je team halen. Hierdoor kun je eens een teamtraining volgen. Denk bijvoorbeeld aan de training ‘doelrealisatie voor teams’ van Het Effectieve Werken. Is er meer grip op de werkdruk binnen het team nodig? Dan bieden wij ook de juiste training. Wij hebben niet alleen trainingen voor teams en teamleden, maar ook voor teamleiders. Neem gerust een kijkje in ons aanbod trainingen of neem eens contact op voor meer informatie of advies. Je bent altijd welkom.