Software voor teams kiezen: 5 aandachtspunten

20 augustus 2018

Software voor teams kiezen is niet eenvoudig, maar wel belangrijk in deze tijd. Teams moeten optimaal functioneren en kunnen hierbij niet meer zonder de juiste tools en programma’s. Bedrijven moeten een software kiezen die aan hun individuele behoeften voldoet. Vervolgens moet de software natuurlijk up to date worden gehouden.

 

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van software voor teams?

Je moet dus altijd voldoende aandacht besteden aan het kiezen van software voor teams en het up to date houden van de software. Maar waar let je nu op bij het maken van je keuzes? Het Effectieve Werken geeft je 5 belangrijke aandachtspunten.

 

1. Kies voor veelzijdige functies

Sommige tools bieden uitstekende service, maar zijn alleen gericht op één aspect van teamsamenwerking. Denk eens na over hoe efficiënt dit echt is. Teams kunnen uiteindelijk tijd besteden aan het wisselen tussen complementaire software. Het is beter om te zoeken naar een tool die rijk is aan functies. Dit maakt effectiever werken als team mogelijk, doordat er optimaal voordeel kan worden gehaald uit één softwareproduct.

 

2. Een optimaal gebruiksgemak

Dit is duidelijk één van de belangrijkste criteria om op te letten bij het kiezen van software voor teams. Wanneer een bepaalde tool goed werkt, maar wel heel veel tijd kost om mee om te leren gaan, dan is dit geen goede keuze voor snelgroeiende teams. Het is altijd goed om van tevoren een gratis demo aan te vragen, zodat je in deze demo voldoende aandacht kunt besteden aan de interface en de navigatie. Gebruiksgemak is een absolute must.

 

3. Privacy mogelijkheden

Samenwerken met teams betekent niet dat alle gesprekken en bestanden openbaar moeten zijn. Wanneer (werk)gegevens openbaar staan zijn deze erg gevoelig en kwetsbaar. Dit is niet de bedoeling. Ga je op zoek naar goede apps voor teams of naar goede softwareoplossingen, besteed dan altijd veel aandacht aan de privacy mogelijkheden. In hoeverre zijn de zaken beveiligd? Een optimale beveiliging is zeer belangrijk.

 

4. Werken in de cloud

Cloud-gebaseerde technologie heeft veel voordelen. Wil je software voor teams kiezen met het oog op een efficiënte samenwerking? Dan zijn oplossingen in de cloud vaak de beste opties. De meest effectieve teams zijn teams die altijd kunnen samenwerken, ook wanneer de teamleden niet bij elkaar zitten. Door in de cloud te werken kunnen teamleden met dezelfde bestanden werken, waar zij zich op dat moment ook bevinden.

 

5. Compatibiliteit en integratie

Kijk eens naar de integratiemogelijkheden van de software. Zoek bijvoorbeeld naar tools die naadloos kunnen worden geïntegreerd met de software. Zo zorg je voor een nog hogere efficiëntie. Compatibiliteit is natuurlijk ook heel belangrijk. De softwareprogramma's moeten bijvoorbeeld alle bestandstypen ondersteunen die door het team worden gebruikt.

 

Tip:

 

Vul natuurlijk aan met trainingen

De juiste softwareprogramma’s worden de tools die teams nodig hebben om effectief te kunnen samenwerken. Zo zetten zij optimale prestaties neer. Toch gaat het allemaal niet vanzelf. Het team moet ook effectief zijn op andere vlakken en daar zijn diverse teamtrainingen voor. Het Effectieve Werken biedt deze trainingen voor grote en kleine teams. Bekijk online de mogelijkheden of neem eens contact op voor meer informatie.