5 redenen om je time management te verbeteren

26 februari 2018

Je time management verbeteren is belangrijk. Waarom? Omdat het je meerdere voordelen oplevert. Natuurlijk zorgt een goed time management voor tijdwinst. Je krijgt meer vrije tijd en/of je hebt meer ruimte om je taken goed uit te voeren. Ondanks dat de tijdwinst een heel belangrijk voordeel is zijn er nog veel meer interessante voordelen, ook op het emotionele vlak. Het Effectieve Werken geeft je 5 belangrijke redenen om je time management te verbeteren.

 

1. Meer zelfvertrouwen

Slecht time management zorgt ervoor dat je taken niet goed en/of niet op tijd afgerond krijgt. Dit brengt je zelfvertrouwen omlaag en sleept je productiviteit met zich mee. Door je time management te verbeteren krijg je dus meer zelfvertrouwen. Je wordt weer gemotiveerder, productiever én je werktevredenheid verhoogt. Belangrijke voordelen die allemaal voortkomen uit een verhoging van je zelfvertrouwen.

 

2. Meer complimenten op het werk

Als jij je time management kunt verbeteren tot een gezond niveau, dan zal dit anderen op de werkvloer ook opvallen. Een effectief time management zorgt ervoor dat je meer focus hebt voor je taken, dat je meer gedaan krijgt op een dag en dat je ook nog eens rust in je hoofd hebt. Dit straal je ook uit. Je collega’s en je leidinggevende(n) zien dat jij lekker bezig bent en dit levert je de nodige complimenten op het werk op. Ook dit zorgt natuurlijk voor meer zelfvertrouwen. Wel is het dan belangrijk dat de complimenten op een juiste wijze worden gegeven, zoals onderstaande video ook bewijst.

 

 

3. Eigen strategieën ontwikkelen

Time management verbeteren begint met iets kleins. Een slecht time management bestaat namelijk vooral uit de verkeerde gewoonten en die leer je niet zomaar af. Je moet ze vervangen door goede gewoonten en dat kost tijd. Het is daarom belangrijk dat je klein begint en langzaam naar grotere omschakelingen toewerkt. Hierdoor heb je de ruimte om je eigen strategieën te ontdekken en te ontwikkelen, waardoor je alles bij de hand hebt om straks ook de grotere taken te benaderen vanuit een effectief time management.

 

4. Minder werkstress

Met een effectief time management ervaar je minder werkstress. Slecht time management zorgt voor een veel hoger stressniveau op de werkvloer en stress gaat je – zeker op de langere termijn – erg in de weg zitten. Tijd om de werkstress te verlagen en de werktevredenheid te verhogen! Dit doe je door je time management te verbeteren.

 

5. Prioriteiten stellen

Time management verbeteren betekent in de praktijk vaak ook dat je moet leren om je prioriteiten op een andere manier te stellen. Zonder prioriteiten stellen is een effectief time management vrijwel onmogelijk. Als je leert om je prioriteiten op de juiste manier te stellen, dan merk je dat je tijd wint en zie je op welke wijze je jouw inspanningen het best kunt besteden.

 

Tip:

 

Wil jij ook je time management verbeteren?

Met de nodige time management tips kun jij zeker je time management verbeteren. Lees meer over de voordelen van time management in onze gratis brochure of schrijf je in voor een effectieve time management training die bij je past. Je bent altijd welkom.