7 redenen om te kiezen voor time management

07 februari 2019

Kiezen voor time management doe je over het algemeen niet zomaar. Vaak komen mensen erachter dat zij structureel tijd te kort komen in de agenda, dat zij steeds vaker te maken krijgen met uitstelgedrag of dat zij elke week minder vrije tijd overhouden. Er zijn veel redenen te noemen om te kiezen voor time management. Het Effectieve Werken geeft je inzicht in 7 belangrijke redenen.

 

1. Je werkt efficiënter

Mensen die kiezen voor time management merken dat er geen kwaliteit meer verloren gaat. Wanneer je steeds opnieuw tijd te kort komt, dan gaat dit ten koste van de kwaliteit van je prestaties. Zonde, en zeker niet de bedoeling. Het levert je veel werkstress op en dat is wel het laatste wat je wilt. Beter time management helpt je om te doen wat je moet doen, binnen een kortere tijd én met behoud van de hoge kwaliteit van je prestaties.

 

2. Je voelt je rustiger

Weet jij waardoor de meeste mensen achter raken op hun dagelijkse schema? Onrust! Onrust kan natuurlijk meerdere vormen aannemen. Denk aan werkstress, aan chaotische gedachten, aan moeilijkheden in de thuissituatie die extra zorgen op het werk opleveren. Alles wat jij wilt is rust in je hoofd, en dat krijg je zeker wanneer je aan de slag gaat met time management.

 

3. Je ziet zaken anders

Er wordt vaak gedacht dat een goed time management enkel effect heeft op de werkdag en de taken die je uitvoert. Niets is minder waar. Het gaat veel verder dan dat. Mensen die kiezen voor time management merken dat zij keuzes op een andere manier gaan maken en dat zij makkelijker vast kunnen houden aan de eigen waarden. Hierdoor kan time management je kijk op alle zaken in je leven veranderen. Hier word je gelukkiger van.

 

4. Je voelt je energieker

Goede aandacht voor time management geeft je nieuwe energie. Dat kan iedereen wel gebruiken, toch? Het op tijd voltooien van taken zorgt ervoor dat je tevreden bent en dat gevoel zorgt weer voor meer energie. Het vermogen om je tijd goed te managen heeft dus een directe invloed op je energieniveau. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om je energieniveau te verhogen, zoals je in onderstaande video leert.

 

 

5. Je wordt beter in wat je doet

Door te kiezen voor time management kies je direct voor het ontwikkelen van meer kwaliteiten. Makkelijk gezegd: je wordt beter in wat je doet en je leert nieuwe dingen makkelijker. Je kunt je ‘setje’ talenten uitbreiden en daar kun je eindeloos veel voordeel uit halen. Zo ontwikkel je onder meer je assertiviteit, je zelfdiscipline, je doorzettingsvermogen en je geduld.

 

6. Je overwint uitstelgedrag

Veel mensen hebben last van uitstelgedrag en weten eigenlijk niet hoe zij dit op moeten lossen. Door het er gewoon maar bij te laten wordt het alleen maar erger. Dat is dus geen optie. Je kunt kiezen voor time management om je uitstelgedrag aan te pakken. Je ontwikkelt een andere kijk op je taken, waardoor je precies weet hoe jij je uitstelgedrag een halt toe kunt roepen.

 

7. Je geniet meer van het leven

Een tevreden mens geniet meer van het leven. Uiteindelijk is dat het punt waar we allemaal naartoe willen. Mensen die kiezen voor time management merken dat zij steeds meer gaan genieten van het leven. Je krijgt meer vrije tijd en je hebt meer mogelijkheden om tijd door te brengen met de mensen of dingen waar jij van houdt. Daar wordt iedereen blijer van.

 

Wil jij ook kiezen voor time management?

Je leert niet van de ene op de andere dag met tijd om te gaan door er enkel wat bewuster mee om te gaan. Time management gaat verder dan dat. Wij leren het je graag door middel van een effectieve time management cursus. Wil jij ook bewust kiezen voor time management en alle bijkomende voordelen? Schrijf je dan in of neem eens vrijblijvend contact met ons op.