Als je ooit een time management cursus wilt volgen...

08 maart 2018

Het woordje ‘ooit’ is het ‘er was eens’ van de werkvloer. Veel mensen vertonen uitstelgedrag op het werk en vaak komt dit doordat er gedacht wordt vanuit dit woord. Natuurlijk zijn er ook vervangende woorden te bedenken, zoals ‘later’. Als jij ooit een time management cursus wilt volgen om van dit uitstelgedrag af te komen, dan kunnen we er eigenlijk nu al vanuit gaan dat je met pensioen gaat zonder de cursus ooit gevolgd te hebben. Kun je het nog volgen?

 

De ‘ooit betekenis’ op de werkvloer

Mensen spreken vaak van ‘ooit’ als zij het hebben over dromen. Natuurlijk is het prachtig om dromen te hebben, maar we zetten ons niet sterk genoeg in om dromen uit te laten komen. We blijven dromen. Dat is het. Als we eens kijken naar de ‘ooit betekenis’ op de werkvloer, dan zien we dat het woord eigenlijk geen inhoud heeft. Het is namelijk zo dat ‘ooit’ nooit wordt omgezet tot ‘nu’. Zonde, want dit is precies waarom zaken blijven liggen. Het Effectieve Werken helpt je om ‘ooit’ weg te schrappen uit je woordenboek.

 

Iedereen vertoont wel eens uitstelgedrag

Uitstelgedrag is eigenlijk niemand vreemd. Iedereen vertoont wel eens uitstelgedrag, maar er is een groot verschil tussen af en toe eens iets uitstellen en altijd uitstellen. Mensen die altijd uitstellen krijgen zaken nooit gedaan. Simpel! Je moet aan de slag met uitstelgedrag om doelen te bereiken, om van dat ‘ooit’ een ‘nu’ te maken. Hoeveel mensen verkondigen wel niet dat zij ‘ooit miljonair zullen worden’? Enig idee hoeveel van deze mensen daadwerkelijk miljonair worden? Nog niet eens 1 procent! Als je onderstaand filmpje over uitstelgedrag eens bekijkt, dan is de kans groot dat je hierin bepaalde zaken van jezelf herkent.

 

 

Zonder je route te bepalen bereik je niets

Je tijd beter indelen is belangrijk om zaken gedaan te krijgen, maar dan moet je ook wel stoppen met het denken in termen zoals ‘ooit’. Je moet starten met denken in het nu en niet in het later. Je kunt je doelen bereiken, maar dan moet je wel de weg daar naartoe uitstippelen. Bepaal je doelen, hang er een tijdlijn aan en stippel de route uit die je moet bewandelen om precies bij je doel uit te komen. Je leeft nu eenmaal niet in een sprookje waarin alles ‘ooit’ vanzelf goedkomt. Als je iets wilt bereiken, dan zal je actie moeten ondernemen.

 

Klim uit de ‘one day room’

Ken jij de zogenaamde ‘one day room’, ofwel de ‘kamer van ooit’? De Engelsen spreken hier nog wel eens over, voornamelijk in time management cursussen. De one day room is de kamer waarin je je eerste boek schrijft, waarin je meer tijd met je gezin doorbrengt, waarin je miljonair wordt, waarin je meer tijd vrijmaakt voor je hobby… Ooit natuurlijk, niet nu. In de one day room gebeurt van alles, maar alles gebeurt ‘ooit’. Dit betekent dus eigenlijk dat er helemaal niets gebeurt, want is het niet zo dat ‘ooit’ altijd in de toekomst blijft liggen? Wie ooit een boek zal schrijven doet dit in elk geval niet vandaag. Tijd om uit die one day room te klimmen dus! Hierbij kun je gebruik maken van onze 5 simpele tips bij uitstelgedrag.

 

Vind meer focus!

Werk en privé moeten vooral gescheiden blijven, maar het één heeft wel effect op het ander. Als jij veel werkt en eigenlijk meer tijd met je gezin door wilt brengen, dan zal je effectiever moeten gaan werken om privé meer tijd te creëren. Dit doe je niet ooit, maar nu! Als jij de zaken nu gedaan wilt krijgen, dan moet je focussen op wat nu belangrijk voor je is. Vind meer focus en je vindt de uitweg uit de one day room. Identificeer wat nu prioriteit heeft en focus je daarop om het ook echt gedaan te krijgen. Alleen dan kom je verder. Natuurlijk kan een time management workshop je hierbij helpen.

 

Tip:

 

Tijd voor een time management cursus?

Dromen die je ‘ooit’ wilt laten uitkomen zullen uiteindelijk alleen in sprookjes echt uitkomen. Als jij geen actie onderneemt, dan gebeurt er helemaal niets. Gooi uitstelgedrag aan de kant en ga aan de slag. Kun je hier wel wat hulp en ondersteuning bij gebruiken? Dan is een time management training een goede stap. Neem gerust eens vrijblijvend contact op voor meer informatie.