5 tips om meer productiviteit uit je kantoor te halen

13 augustus 2018

Productiviteit uit je kantoor halen klinkt misschien vreemd. Productiviteit haal je toch vooral uit jezelf? Dit klopt zeker, maar je omgeving kan je extra productiviteit bieden. Het is dus zeker wel iets om rekening mee te houden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je productiviteit met wel 15 procent kan toenemen wanneer je jouw kantoor voorziet van vrolijke toevoegingen en dingen waar je van houdt. Het Effectieve Werken geeft je 5 handige tips.

 

1. Plaats persoonlijke foto’s

Persoonlijke foto’s zorgen voor een goed gevoel; het gevoel van thuis. Dit ‘geluksgevoel’ zorgt op je werk voor een extra boost als het om je productiviteit gaat. Natuurlijk hoef je niet je hele kantoor vol te hangen met foto’s van thuis, maar één of twee foto’s op je bureau zorgen al voor een goed effect op je productiviteit.

 

2. Zet wat vrolijke bloemen neer

Bloemen stemmen ons over het algemeen vrolijk. Zowel bloemen als planten op kantoor zorgen voor extra productiviteit. Planten hebben nog een extra gunstig effect. Zij reinigen de lucht namelijk, waardoor de luchtkwaliteit in je kantoor ook verbetert. Dit heeft een extra goed effect, dus het is zeker de moeite waard om wat bloemen en planten op kantoor te plaatsen. Een gezonde werkplek is heel belangrijk.

 

3. Zorg voor muziek waar je van houdt

Muziek zorgt voor een betere stemming. Heb je een werkplek voor jezelf? Dan is het goed om te zorgen voor muziek waar je van houdt, of dit nu pop, klassiek of bijvoorbeeld jazz is. Het gaat erom dat jij je er goed bij voelt. Zet de muziek niet te hard, want dit leidt af. Wanneer muziek op het juiste geluidsniveau op de achtergrond aanwezig is, dan hoor je de muziek op den duur niet meer. Het effect ervan werkt echter wel door. Je wordt namelijk een stuk productiever.

 

4. Kies voor geurkaarsen of –olie

Herkenbare geuren hebben hetzelfde effect als persoonlijke foto’s. Je kunt de geuren die je thuis hebt ook op je kantoor plaatsen, bijvoorbeeld door middel van geurkaarsen, geurolie of een bepaalde luchtverfrisser. Een herkenbare geur op kantoor zorgt voor meer focus, omdat je je meer op je gemak voelt. Deze geuren geven je eveneens een ‘geluksgevoel’ waardoor je beter in staat bent om productief bezig te zijn. In onderstaande video kun je zien hoeveel effect de geur van thuis op iemand kan hebben.

 

 

5. Vermijd grote klokken

Time management is natuurlijk heel belangrijk op je werk. Het is goed om aandacht te besteden aan het goed indelen van de tijd en het stellen van prioriteiten op een manier die jou ten goede komt. Toch mag de tijd je ook niet te veel afleiden. Zeker wanneer de zaken wat moeizaam gaan lijkt de tijd ook niet op te schieten. Hier word je extra aan herinnerd als er een grote klok voor je snufferd hangt. Een klokje is prima, maar laat de tijd niet te groot aanwezig zijn. Wil je toch een grote klok? Plaats deze dan liever achter je bureaustoel in plaats van in je gezichtsveld.

Tip:

 

Volg een time management cursus

We hebben je laten zien dat het soms kleine en eenvoudige dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je productiviteit verhoogt. Hoe meer productiviteit, hoe meer je van alle voordelen kunt profiteren. Een time management cursus leert je hoe je optimaal productief kunt zijn. Schrijf je in of neem eens contact op voor meer informatie.