Meer focus in de zomer? - 5 tips!

25 mei 2018

Meer focus in de zomer: dat kan iedereen wel gebruiken! Zelfs wanneer je op een kantoor met goede airconditioning werkt kun je in de zomer last hebben van een verminderde focus. De zon geeft ons energie, maar anderzijds vreet de zon aan onze concentratie op het werk. Het Effectieve Werken heeft 5 praktische tips voor meer focus in de zomer, zodat je ook in het zomerseizoen goed bezig kunt zijn met je time management.

 

1. Vroeger starten met werken

Werk je normaal gesproken van 08.30 tot 17.00 uur? Dan kan het je heel veel opleveren om je werkritme twee uurtjes naar voren te schuiven als het echt heet wordt buiten. Start je werkdag om 06.30 uur en werk tot 15.00 uur. Je kunt dan in de middag nog even van de zon genieten, terwijl je in de ochtend meer gedaan krijgt. Het warmste moment van de dag valt rond 15.00 uur, dus dan is het echt tijd om naar huis te gaan.

 

2. Let op je kleding

Kies je kleding bewust als je in de zon moet werken. Het is belangrijk dat je luchtige kleding draagt, gemaakt van een materiaal dat goed absorbeert. Je lichaam moet de warmte kwijt kunnen. Het dragen van verkeerde kleding zorgt bij warmte gemakkelijk voor een afname van energie en focus. Wil je meer focus tijdens het werk? Laat je kostuum dan tijdelijk in de kast hangen. Met heet weer zal niemand het je kwalijk nemen.

 

3. Veel water drinken

Iedereen weet natuurlijk dat veel water drinken goed is voor je gezondheid, maar het is ook heel goed om meer focus op het werk te krijgen. Je kunt je beter concentreren in de zomer als je ervoor zorgt dat je voldoende drinkt. Water is dan zeker de beste keuze. Je moet je lichaam namelijk in balans houden. Als het heet is, dan verlies je meer vocht dan gewoonlijk. Door elke 60 minuten een groot glas water te drinken kun je een goede balans behouden in je lichaam. Vind je water drinken lastig? Gebruik dan de tips uit onderstaande video.

 

 

4. Wind om je heen

Je krijgt meer productiviteit in de zomer als je op de wind zit. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is zeker waar. Als het erg warm is, dan kan een briesje over je huid ervoor zorgen dat je meer focus krijgt. Kun je bijvoorbeeld buiten in de schaduw werken, op een punt waar je kunt genieten van een briesje? Verplaats je werkplek tot het weer wat koeler wordt. Heb je deze mogelijkheid niet? Zorg dan voor goede (voelbare) airconditioning of zet een ventilator neer om gebruik te maken van het positieve effect van wind.

 

5. Verkoel je slaapkamer

Meer productiviteit in de zomer realiseer je niet alleen door de nodige aanpassingen op het werk te maken. Je hebt namelijk ook een goede slaap nodig voor meer focus op het werk en als het erg warm is in de slaapkamer, dan gaat dit ten koste van je nachtrust. Zorg ervoor dat je de slaapkamer goed koel houdt, of goed koel maakt voordat je naar bed gaat. Hier profiteer je overdag van. Neem ook zeker even een kijkje bij onze gezondheidstips voor meer productiviteit, waar je zeker ook nog nuttige zomertips voor het werk vandaan kunt halen.

Tip:

 

Tijdwinst met time management

Tijdwinst is altijd prettig, zeker in de zomer. Om tijd te winnen op de gemiddelde werkdag moet je effectief bezig kunnen zijn met time management. Kun jij hierin nog wel wat verbeteringen aanbrengen, maar weet je niet goed hoe? Wij helpen je natuurlijk graag verder. Vraag een gratis brochure aan voor meer informatie of kijk online eens bij onze time management trainingen.