Pauze en productiviteit deel 1: Creatieve afleiding

12 november 2018

Pauze en productiviteit: hoe zit het nu precies? Sommigen zeggen dat pauzes nodig zijn om je productiviteit vast te kunnen houden, terwijl anderen zeggen dat pauzes juist een aanslag op je productiviteit plegen. De werkelijkheid: pauzes heb je nodig om de hele dag door van productiviteit en focus te kunnen profiteren. Wel is het dan belangrijk dat je de pauze op de juiste manier invult. Het Effectieve Werken heeft een serie blogs gecreëerd met ideeën om je pauze op de juiste manier invulling te geven. In dit deel: Creatieve afleiding!

 

 

Tip 1: Je ultieme werk-playlist

Muziek kan je productiviteit een boost geven, maar dat hoeft niet. Dit ligt eigenlijk aan je keuze voor muziek. Hou jij van pop? Dan luister je pop! Hou je juist van jazz? Je raadt het al.. Dan luister je jazz! Eerder al gaven we je belangrijke productiviteit tips waarin muziek op de werkvloer ook aan bod kwam. Een ideale bezigheid voor in je pauze: stel je ideale playlist voor op het werk samen. Zo houd je vast aan je productiviteit en heb altijd goede muziek om lekker door te blijven gaan.

 

Tip 2: Herorganiseren van je werkplek

Je bureau ziet er mogelijk al jaren hetzelfde uit. Dit is niet vreemd, want veel mensen richten het eenmalig in en veranderen daarna nooit meer iets. Het is een goed idee om eens kritisch naar je werkplek te kijken. Hoe kun je je bureauaccessoires beter inzetten? Welke lifehacks kun je gebruiken om wat makkelijker te werken? Een goede, creatieve bezigheid waar je zeker productiever van wordt.

 

Tip 3: Bouwen met je kantoorproducten

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het heeft echt een goed effect op je productiviteit. Ga eens zitten bouwen in je pauze! Je kunt je productiviteit verhogen door goed gefocust bezig te zijn in je pauze. Er is één belangrijke spelregel: wat je gaat doen mag niets met je werk te maken hebben. Soms is creatief bezig zijn op het eerste oog ‘nutteloos’, maar het effect kan groot zijn. Maak eens een boom met clips of creëer iets van de producten die je aantreft in je pennenbakje. Er ligt waarschijnlijk genoeg!

 

Tip 4: Maak een bucketlist

Je houdt je op je werk waarschijnlijk vaker bezig met lijstjes. Denk een takenlijstjes, productenlijsten en projectlijsten. Tijd om eens een heel andere lijst op te stellen, namelijk een bucketlist! Denk eens na over wat je nog wilt doen, wat je nog wilt bereiken, welke zaken er nog op jouw wensen- en dromenlijstje staan.. Eén voorwaarde: ook dit mag niets met werk te maken hebben. Door actief te denken aan leuke dingen verhoog je je productiviteit. Een goede bezigheid voor in je pauze dus!

 

Volg eens een time management training

Pauze en productiviteit gaan dus best goed samen. Je kunt creatief bezig zijn en op die manier je productiviteit verhogen. Alleen creatief bezig zijn zorgt natuurlijk niet voor een productiviteit boost voor de hele dag. Wil jij wel de hele dag door lekker bezig zijn? Volg dan eens een time management training. Wij bieden diverse mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen als je nog vragen hebt.