Pauze en productiviteit deel 2: De carrière boost!

15 november 2018

Welkom bij deel 2 van onze reeks over pauze en productiviteit. Leuk dat je er weer bij bent! Laten we direct lekker doorpakken! Wie de pauze goed indeelt kan profiteren van extra productiviteit na de pauze. Een pauze goed indelen kan op meerdere manieren. In dit tweede deel geven wij je tips op het gebied van carrière. Hoe kun je je in de pauze bezighouden met je carrière én direct zorgen voor meer productiviteit voor na de pauze? Het Effectieve Werken geeft je een aantal leuke ideeën!

 

Tip 1: Aan de slag met Pinterest

Pinterest is natuurlijk erg leuk voor mensen die interesse hebben in slimme DIYs, maar dat is zeker niet het enige waar dit sociale kanaal goed voor is. Ook op het vlak van carrière kun je er goed mee aan de slag. Maak eens een board om je carrière te inspireren. Denk aan de ideale werkplekken, aan praktische werkoutfits en bijvoorbeeld aan bedrijven waar jij best eens een dag zou willen werken. Je houdt je op deze manier op een andere wijze met je carrière bezig, waardoor je direct een stuk productiever wordt.

 

Tip 2: Waar gaat jouw carrière naartoe?

Een carrière boost komt niet aanwaaien. Je hebt een aanloopje nodig! Over het algemeen begint dat met het bedenken van waar je naartoe wilt. Schuif je stoel eens naar achteren in je pauze, leun lekker achterover en ga eens rustig bedenken wat jij over tien jaar doet. Ben je eigenaar van een groot bedrijf? Heb je een heel andere carrièrerichting gekozen? Heb je een betere functie in het bedrijf waar je nu werkt? Bedenk je hoe jouw ideale carrière er over tien jaar uit ziet. Dit geeft je de energie om weer lekker productief aan de slag te gaan na je pauze.

 

Tip 3: Check je LinkedIn feed

Kijk eens naar je LinkedIn-feed om te zien waar je connecties over berichten. Reageer op updates van anderen en feliciteer eens iemand met nieuws of nieuwe been nieuwe baan. Niets is leuker dan geïnspireerd raken door de carrière boosts van anderen. Je doet de leukste ideeën op en je zorgt voor de nodige sociale interactie. Daar krijg je energie van!

 

Tip 4: Maak direct een carrièrepagina aan

Als je toch bezig bent op LinkedIn, dan kun je direct eens werken aan je carrièrepagina. Wie stappen wil maken heeft echt wel een goede carrièrepagina nodig. Het leuke hiervan is dat je met het maken van deze pagina actief bezig bent met je toekomst. Het is aan jou om te bedenken waar je naartoe wilt en het maken van een carrièrepagina op LinkedIn helpt je hierbij. Door dit in je pauze te doen heb je na de pauze meer focus, waardoor je een stuk productiever bent.

 

 

Tip 5: Aandacht voor time management

Time management en productiviteit gaan hand in hand, zoals pauze en productiviteit ook zeker sterk met elkaar verbonden kunnen zijn. Door je pauze goed te besteden ga je weer vol energie aan het werk. Aandacht voor time management is dan wel nodig, om écht optimaal productief bezig te zijn. Een time management cursus helpt je hierbij. Schrijf je eenvoudig in voor een leuke training of neem eens contact met ons op.