Pauze en productiviteit deel 3: Productief in je pauze!

19 november 2018

Je kunt pauze en productiviteit heel goed samen zien. Het Effectieve Werken laat je in een reeks blogs zien wat je allemaal kunt doen in je pauze om je productiviteit na de pauze te verbeteren. We zijn aangekomen bij deel 3 van deze reeks van in totaal 6 blogs. In dit deel geven wij je praktische tips om productief bezig te zijn in je pauze. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je de rest van de dag ook een verhoogde productiviteit ervaart.

 

Tip 1: Organiseer je smartphone

Neem een paar minuten de tijd om apps te verwijderen die je nooit gebruikt, sorteer je nieuwste foto's op gebeurtenis of datum en archiveer apps in mappen. Verplaats alle apps die je dagelijks gebruikt naar het scherm aan de voorzijde. Plaats direct eens een nieuwe foto op je startscherm voor een frisse look. Je bent lekker productief bezig en dit werkt voor tot ruim na je pauze. Kijk meteen ook even bij onze app tips voor op het werk!

 

Tip 2: Aan de slag met je wachtwoorden

Wachtwoorden zijn natuurlijk belangrijk. Deze moeten zo moeilijk mogelijk zijn, zodat het risico dat zij gekraakt worden zo klein mogelijk is. Aan de andere kant moet je ze ook nog wel kunnen onthouden natuurlijk. Onderstaande video toont hoe makkelijk wachtwoorden te achterhalen zijn.

 

 

Ga eens aan de slag met je wachtwoorden. In deze tijd kun je daar het best een app voor gebruiken, zoals 1Password of LastPass. Je bent productief bezig en je doet ook nog eens iets goeds. Dat zorgt voor een energie boost die je extra productiviteit oplevert.

 

Tip 3: Verwijder al het ‘oude’

Ken je dat? Er ligt nog een oude krant in je la waar je niets mee doet. Je hebt pakjes kauwgom liggen die ondertussen eigenlijk niet meer lekker zijn. Je hebt misschien wel tien pennen die het niet meer doen en er liggen een aantal verbogen paperclips die niet meer te gebruiken zijn. Daar kun je wel wat mee in je pauze! Spoor alles op wat je niet meer kunt gebruiken en gooi het weg. Het zorgt voor een veel aangenamere werkplek en een goed georganiseerde werkplek zorgt direct voor meer productiviteit.

 

Tip 4: Nieuwsbrieven uitspitten

Zo door de jaren heen meld je je over het algemeen voor tientallen nieuwsbrieven aan, bewust of onbewust. Met de nieuwe privacy wet is het wellicht al wat minder geworden met al die nieuwsbrieven, maar tijdens het organiseren van je mail kom je er toch nog aardig wat tegen. Tijd om je af te melden! Een mooie bezigheid in je pauze, want je hebt er eindeloos voordeel van. Al die mailtjes leiden je alleen maar af en staan een goede productiviteit in de weg.

 

Leer beter omgaan met je tijd

Productiever worden gaat niet vanzelf, maar je kunt wel je pauze gebruiken om van wat meer productiviteit te genieten na de lunch. Optimaal productief zijn betekent dat je optimaal met je tijd moet kunnen omgaan. Wil jij dat leren? Dan is een training time management echt iets voor jou. Neem gerust eens contact op voor meer informatie of meld je direct aan.