Pauze en productiviteit deel 4: De sociale tour

22 november 2018

We zijn inmiddels alweer aangekomen bij het vierde deel van onze 6-delige reeks blogs over pauze en productiviteit. Social media zijn over het algemeen niet goed voor je productiviteit, maar dat betekent niet dat je sociaal contact totaal moet vermijden tijdens je pauze. Een goed social media time management doet al wonderen. Persoonlijk contact kan je productiviteit ook een boost geven. Op alle vlakken, waaronder ook op het werkvlak, is sociaal contact belangrijk. Wij geven je handige tips om je pauze ‘sociaal’ te besteden voor meer productiviteit.

 

Tip 1: Wandelen met een collega

Het is altijd goed om te kiezen voor een actieve pauze. Wandelen in je pauze is ook prima in je eentje. Wel is het natuurlijk gezelliger met een collega. Het geeft je de mogelijkheid om een collega eens wat beter te leren kennen op het persoonlijke vlak. Dit zorgt direct voor de nodige ontspanning tijdens je pauze. Het sociale contact wordt gecombineerd met de frisse buitenlucht en een gezonde activiteit. De ideale mix voor meer productiviteit na de lunch.

 

Tip 2: Tijd voor een belletje

Een sociale pauze hoeft niet direct met je collega’s te maken te hebben. Sociaal contact kan natuurlijk ook buiten de werkplek plaatsvinden. Ga eens buiten in de frisse lucht staan om je partner, een kind, één van je ouders of een goede vriend te bellen. Er zijn altijd mensen die je eigenlijk al te lang niet gesproken hebt. Een belletje wordt altijd gewaardeerd. Je maakt er een ander blij mee en je wordt er zelf gelukkiger van. Dit, in combinatie met de frisse lucht, zorgt ervoor dat je productiever bent na je pauze.

 

Tip 3: Complimenten en bedankjes

Eerder gaven wij je al praktische time management tips waarin complimentjes een rol speelden. Hier komen we nog eens op terug, want wat is er mooier dan mensen blij maken met een oprecht compliment? Ditzelfde geldt natuurlijk voor bedankjes. Je hebt ongetwijfeld collega’s die een goed compliment verdienen of die je ergens mee geholpen hebben en daarmee echt een bedankje hebben verdiend. De pauze is een mooi moment om eens met complimenten en bedankjes te strooien. Je krijgt er veel glimlachen en een boost voor je productiviteit voor terug.

 

Tip 4: Gebruik de pauze om te lachen

Lachen is niet alleen gezond, maar ook goed voor je productiviteit. Als je even goed gelachen hebt, dan krijg je productiviteit ook direct een boost. Nog leuker is het natuurlijk om met je collega’s te lachen. Vraag je collega’s eens om jou in de pauze een mail te sturen met hun beste grap of mop. Aan het einde van de week deel je de in je pauze verzamelde grappen en moppen met alle collega’s en kies je een winnaar uit. Volgende week is er vast weer een andere winnaar. Het blijft leuk voor alle collega’s en iedereen profiteert na het lachmoment van extra productiviteit.

 

Volg eens samen een teamtraining

Als jullie toch zo goed bezig zijn om de productiviteit een boost te geven, dan kunnen jullie direct werken aan jullie andere skills om de teamprestaties te verhogen. Hier zijn leuke teamtrainingen voor te volgen bij Het Effectieve Werken. Zo worden jullie niet alleen productiever, maar ook effectiever als team. Wil je meer weten? Neem eens contact op voor meer informatie en advies.