Productiviteit terugvinden: 3 unieke manieren

13 december 2018

Je productiviteit terugvinden als je het kwijt bent geraakt.. Het is helaas geen kwestie van goed zoeken! Voor velen valt het niet mee om de productiviteit terug te vinden als het eenmaal verloren is gegaan. Vervolgens krijg je te maken met stressgevoelens, omdat je werk achter gaat lopen op je schema. Behoor jij tot die groep mensen die dan uit het raam gaat zitten staren, wachtend tot het vanzelf weer aan komt waaien? Dan hebben wij 3 unieke manieren om makkelijker je productiviteit terug te vinden.

 

1. De Pomodoro techniek

Productiviteit terugvinden wordt een stuk makkelijker met de Pomodoro techniek. Nooit gehoord van deze techniek? Dan is het zeker de moeite waard om het eens te proberen. Eerder al schreven wij een compleet blog over de Pomodoro techniek. We raden je aan deze ook eens door te nemen om de techniek echt goed te pakken te krijgen. Kort samengevat ga wissel je focusblokken van 20 minuten volledige concentratie af met een relax-pauze van 5 minuten. En vooral die pauzes spelen hierin een belangrijke rol. Probeer het eens uit en je merkt zeker verschil!

 

 

2. Productiviteit terugvinden door te lopen

Ben jij wel eens iets kwijt, zoals je sleutels of je portemonnee? Goede kans dat je bevestigend antwoordt, want eigenlijk is iedereen wel eens iets kwijt. Vaak vind je het dan terug door gewoon even door de ruimte te lopen waar je het voorwerp voor het laatst gezien hebt. Op deze manier kun je ook je productiviteit terugvinden: lopen! Natuurlijk kun je niet elk uur naar buiten stappen voor een wandelingetje. Dat gaat je werkgever niet leuk vinden! Een korte wandeling is ook voldoende om weer fris plaats te nemen aan je bureau en verder te gaan met je takenlijsten. Maak een wandeling binnen het bedrijf, binnen je eigen afdeling of zelfs maar naar de toiletruimte. Denk tijdens deze wandeling niet aan je werk. Je zult zien dat je productiever bent na deze korte wandeling.

 

3. Wees actief, en dan fysiek …!

Je kunt al veel tijd winnen door aan de slag te gaan met prioriteiten stellen, bijvoorbeeld aan de hand van de prioriteitenmatrix. Meer tijd betekent ook meer vrije tijd, maar dat bereik je alleen als je productiviteit op peil blijft. Ben je je productiviteit kwijt? Dan kun je een goede productiviteit terugvinden door 3 minuten een fysieke activiteit te doen. Klinkt gek? Maar het werkt uitstekend! Je kent vast het liedje ‘Begin de dag met een dansje’ wel.. Een liedje met een belangrijke boodschap voor de hele dag. Wie een dansje doet ervaart daarna meer energie. Deze energie zet je gemakkelijk om in productiviteit. Vind je het gek om op je werk een dansje te doen? Zoek dan een andere activiteit waar je plezier aan beleeft, waarbij je even niet aan je werk denkt én die wel gemakkelijk op je werk is uit te voeren.

 

Wat dacht je van een time management cursus?

Ook wij moeten toegeven: productiviteit terugvinden is niet eenvoudig. Onmogelijk is het toch ook zeker niet. Daarom is het de moeite waard om ermee aan de slag te gaan. Een time management cursus kan je hier ook bij helpen. Ben jij benieuwd naar wat deze cursus voor jou kan doen? Neem dan gerust eens contact met ons op voor meer informatie.