Grip op Werkdruk: 7 resultaten

11 juni 2018

Stress door werkdruk binnen teams komt veel voor. Op het werk hebben we allemaal wel eens in meer of mindere mate met stress te maken. Soms kennen we onze stressfactoren, soms ook niet. Zelfs áls we ze kennen betekent dit niet dat we ze kunnen voorkomen. Stress door werkdruk wordt door individuen ervaren, maar kan er uiteraard voor zorgen dat de stress door werkdruk binnen teams ook verhoogd wordt. Je kunt meerdere dingen doen om werkstress te verminderen. Onderstaande video toont bijvoorbeeld aan dat ook je voeding kan helpen. Het Effectieve Werken vertelt je meer over Grip op Werkdruk.

 

 

Wat is Grip op Werkdruk?

Werkdruk zorgt vaak voor stress. Dit betekent overigens niet dat je geen stress kunt ervaren wanneer je geen last van werkdruk hebt. Wél is het zo dat je controle moet krijgen over werkdruk om ervoor te zorgen dat je er minder stress van ervaart. Grip op Werkdruk is een training van Het Effectieve Werken, waarbij de focus ligt op werkdruk binnen teams. Hierbij focussen wij op meerdere zaken, waardoor de training meerdere resultaten oplevert.

 

Omgaan met werkdruk is één resultaat

Het verminderen van werkdruk is een wens van velen, maar het daadwerkelijk verlagen van werkdruk is een heel ander verhaal. Je kunt niet zomaar een deel van het werk laten verdwijnen.. De werkdruk verminderen is lang niet altijd een optie, maar leren omgaan met werkdruk is wel altijd een optie. Dáár gaat Grip op Werkdruk om.

 

Wat bereik je met Grip op Werkdruk?

De training Grip op Werkdruk levert veel resultaten op voor teams. Om veel effectiviteit uit het team te halen is het nodig om grip op werkdruk te hebben. Hieronder vind je de 7 belangrijkste resultaten van deze training voor teams.

 

1. Stress-reductie-plan

Stress reduceren is heel belangrijk, vooral omdat stress veel nare ‘bijwerkingen’ heeft, zoals lichamelijke klachten, onrust, uitstelgedrag en een afname van productiviteit en focus. Tijdens de training leert het team een haalbaar stress-reductie-plan te ontwikkelen met werkafspraken.

 

2. De regie in handen

Je hebt het gevoel nodig dat je de controle hebt over je werkdag en je taken. Na het volgen van de training Grip op Werkdruk zal het team meer regie ervaren over zowel de werkdag als het werk.

 

3. Stress relativeren

Stressvolle gedachten hou je niet tegen, helaas, maar je kunt wel leren om deze gedachten te relativeren en op effectieve wijze uit te dagen. Dit is precies wat het team leert tijdens de training.

 

4. Nieuwe werkgewoonten

Gewoonten worden niet voor niets ‘gewoonten’ genoemd. We zijn het gewoon, ofwel eraan gewend, en dus veranderen we het niet. Dit kan wel nodig zijn om beter om te kunnen gaan met werkdruk en stress. Tijdens de training ontwikkelt ieder teamlid nieuwe werkgewoonten, waardoor zij ook meer voldoening ervaren.

 

5. Stressfactoren herkennen

Stress staat je in de weg op het werk en dus wil je minder stress ervaren. Dit valt niet mee als je niet weet wat jouw specifieke stressfactoren zijn. De training Grip op Werkdruk leert je herkennen wat jouw stressfactoren zijn, zodat jij je er bewust van kunt worden.

 

6. Omgaan met stress en werkdruk

Stress en werkdruk kunnen je meer kosten dan je lief is, zeker op het werk. Zoals we eerder hebben aangegeven is het lang niet altijd mogelijk om de werkdruk drastisch te verminderen, maar je kunt wel de manier waarop je omgaat met werkdruk veranderen. Tijdens de training leert het team manieren om effectief met stress en werkdruk om te gaan.

 

7. Rust in je hoofd

Werkplezier is heel belangrijk. Heb je geen plezier in je werk, dan duren je werkdagen onnodig lang. Dit is waarschijnlijk nog het minst vervelende gevolg van een gebrek aan werkplezier. De training leert het team om meer plezier in het werk te hebben en meer ontspanning te ervaren. Dit zorgt uiteindelijk voor rust in je hoofd.

Tip:

 

Schrijf je in!

Het Effectieve Werken biedt je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het indelen van je tijd en vooral het effectief beheren van je tijd. Hiervoor is er altijd een time management cursus die bij je past. Is het juist nodig om een heel team effectiever te maken, bijvoorbeeld door meer grip op werkdruk te realiseren? Dan is dit de juiste training voor jou. Schrijf je in of neem eens vrijblijvend contact op voor meer informatie.