Pauze en productiviteit deel 6: Pak die energie!

29 november 2018

We zijn bij het zesde en laatste deel van onze Pauze en Productiviteit-reeks aangekomen. Hoe geef je invulling aan je pauze op een manier die zorgt voor extra productiviteit na de lunch? In dit deel geeft Het Effectieve Werken je praktische tips om meer energie op te wekken met je activiteiten tijdens de pauze. Meer energie zorgt natuurlijk voor een hogere productiviteit.

 

Tip 1: Drink een beetje extra

Veel mensen drinken een kop koffie of thee in de pauze en daar houdt het wel mee op. Om meer productiviteit te ervaren heb je veel vocht nodig. Koffie verlaagt de productiviteit, dus het is niet verstandig om er te veel van te drinken gedurende de werkdag. Pak een glas vruchtensap, limonade of natuurlijk gewoon water en drink een glas extra tijdens je lunchpauze. Na de pauze ervaar je zeker meer energie en concentratievermogen.

 

Tip 2: Rekken en strekken op het werk

Er zijn bedrijven die een interne gym hebben ingericht. Dit is natuurlijk niet voor niets. Beweging houdt ons gezond én zorgt voor meer energie en meer focus. Je kunt de productiviteit verhogen door lekker te bewegen in je pauze, ook als er geen fitnessruimte op je werk aanwezig is. Rekken en strekken op het werk kan ook prima aan je bureau. Loop een rondje om het gebouw tijdens je pauze om direct van de frisse lucht te genieten. Het komt je productiviteit zeker ten goede.

 

Tip 3: Energie van anderen

We hebben allemaal wel die collega waar we al moe van worden als we naar hem of haar kijken. Alles lijkt zwaar te gaan. Dit is de collega die je niet kunt gebruiken als het gaat om het verhogen van je productiviteit na je pauze. Welke collega je wel kunt gebruiken? De collega die altijd iets leuks te vertellen heeft, waar je je vertrouwt bij voelt en waar je alles mee kunt bespreken. Ook wel de ‘vriend’ op de werkvloer. Een gesprek met deze collega is een goed idee en doe dit het liefst staand of lopend. De combinatie van socializen en bewegen zorgt voor een extra grote focus na de pauze, dus een sterk verbeterde productiviteit.

 

Tip 4: De powernap!

Deze tip werkt niet voor iedereen. Er zijn mensen die zweren bij de powernap, terwijl anderen het juist sterk afraden. Als je een powernap neemt, doe dit dan niet langer dan 20 minuten. Er zit namelijk een grens aan dit slaapje. Als je te lang slaapt, dan word je er extra moe van en dit kun je natuurlijk niet gebruiken. Ga dus voor een powernap van 15 tot maximaal 20 minuten en je kunt er de hele middag weer tegenaan!

 

 

Meer productiviteit met time management

Een optimale productiviteit levert je veel voordelen op. Als je goed met je tijd om weet te gaan, dan levert dit ook veel op. Productiviteit en time management gaan perfect samen en weten elkaar optimaal te versterken. Een training time management is dan ook zeker een goed idee als jij echt het maximale uit je werkdag wilt halen. Heb jij interesse? Neem eens contact op voor meer informatie en advies of meld je direct aan voor één van onze trainingen.